Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Takım’ın EURO 2016 eleme grubunda bugün Kazakistan ile oynayacağı mücadelede yeni bir başlangıcın adımlarının atılmasını umduğunu söyledi. Bakan Kılıç, Fatih Terim’in başarılı bir teknik adam olduğunu belirterek, "Başarının elde edilmesi noktasında gerçekten çok çabalayan, çok emek sarf eden ve bunu amatör ruhla profesyonelce yapan bir kişidir. Milli Takımımız en kısa sürede düzelecektir" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı bir televizyon programında spor gündemi ve gençliğe ilişkin soruları cevapladı.
"BREZİLYA İLE YAPILAN MAÇ TÜRKİYE’NİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİYDİ"
A Milli Futbol Takımı’nın Brezilya ile yaptığı maçın Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Skorun 4-0 olması bizi üzdü tabii. Olmasa daha iyiydi. Taraftar daha çok üzüldü. Teknik kadro ve oyuncular mutlaka alınan sonuçların analizini yapmıştır. Fatih Hoca eminim ki, şu anda yarınki maç için hazırlıklarda, eksiklerin hepsini masaya yatırmış, futbolcularla bunu konuşuyordur ve nasıl aşılacağı noktasındaki taktiksel çalışmaları yapıyordur" dedi.
Sabırlı olmak gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, başarıyı herkesin sahiplendiğini ama başarısızlık durumunda herkesin birini suçlamak üzere hareket ettiğini anlattı. Alınan sonuçların güzel olmadığını ama bunu teknik kadro ve futbolcuların da istemediğini, en büyük üzüntüyü onların yaşadığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Ay-yıldızlı formayı sırtında taşıyıp onun için terleyen, sonucunu alamayan o kardeşlerimiz üzülüyor. Ben inanıyorum ki, Kazakistan maçında yeni bir çıkışın, yeni bir başlangıcın adımları atılır" diye konuştu.
"ÖZ ELEŞTİRİ YAPAMAZSAK BAŞARIYI BULAMAYIZ"
Bakan Kılıç, şanssız bir dönemden geçildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Ama her şartlar altında bizim Milli Takımımız’ı desteklememiz lazım. Tabii ki eksikliklerimiz olduğu zaman bunları da açıkça konuşacağız, öz eleştiri yapamazsak o zaman başarıyı bulamayız. Ama beklentinin yüksek olduğu malum ve bunu hepimiz istiyoruz. Eminim ki sahaya çıkan futbolcularımız da bunu istiyor, Fatih Hoca hepsinden fazla istiyor. Ben kendisini de yakinen tanıdığım için karakterini de bildiğimden başarının elde edilmesi için gerçekten çok çabalayan, çok emek sarf eden ve bunu amatör ruhla profesyonelce yapan bir kişidir."
"BİZİM İNSANIMIZ BELLİ BİR NOKTADAN SONRA DESTEK OLMASINI BİLİR"
Bakan Çağatay Kılıç, taraftarın da desteğiyle yakın zamanda iyi bir çıkış yakalanacağına inandığını dile getirerek, "Aldığımız sonuçlara bakarak şunu söylemek gerekir; Milli Takımımız istediğimiz noktada değil. Bunu tartışmaya gerek yok. Şu anda Milli Takımımız’ın başındaki teknik karo, içindeki futbolcular ve yönetiminden sorumlu federasyon da bunu istemez. Eksiklerin tespiti noktasında onlar da çalışmalarını yaptı. Hem Kulüpler Birliği hem federasyon başkanımız ve yönetimiyle dün bir aradaydık. Sabah beni ziyaret ettiler, öğleden sonra beraber Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Bazı konular var, konuşulan, dile getirilen, daha iyi olması gereken. Ama şunu da unutmamalıyız; tek bir noktanın üzerinden yürümemeliyiz, bu kolektif bir şey. Takımlarımızın ortaya koyduğu futbol da bunun içerisinde önemli. Vatandaşlarımız, taraftarlarımız başarı beklediklerinden ve başarıyı da hak ettiklerinden dolayı daha fazlasını istiyorlar. Ama ben şuna inanıyorum; bizim insanımız belli bir noktadan sonra destek olunması gerektiğini bilir ve destek olmak ister. Bunu da en açık şekilde dile getirir. İnanıyorum ki, çok yakın bir zamanda iyi bir çıkış yakalarız" açıklamasında bulundu.