Lexus'un Türkiye satışlarının başlamasıyla birlikte kendi segmentinde ürün ve hizmet anlayışıyla lükse yeni bir tanım getireceğini belirten Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Lexus markası ile 100 bin adede yaklaşan lüks otomobil pazarının yüzde 20'lik üst segmentine hitap edeceğiz. 2016'da SUV modellerimizden RX ve NX'den 70'şer adet olmak üzere, diğer modellerle birlikte toplamda 250 adetlik satışa ulaşmayı hedefliyoruz. 5 yıldan daha kısa bir sürede de 1.000 adetlik satışa ulaşacağız" dedi. İlk showroom'un Maslak'ta Ocak'ta açılacağını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana'da da Lexus showroom'ları için çalışmalara başlayacağız. Lexus müşterilerimiz tüm Toyota yetkili servislerinden hizmet alabilecek. Böylece Lexus müşterileri, Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsun hiçbir endişe taşımayacak. Gerekirse helikopter gönderip sorununu gidereceğiz."

YENİ RX'İN HİBRİDİ DE GELECEK
Lexus, yeni RX modelini Şubat'ta 120 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. 2 farklı motor seçeneği bulunan yeni RX'de, RX 200t (2.0 litre turbo beslemeli dört silindirli motor, 6 ileri otomatik şanzıman) ve RX 450h (3.5 litre V6 hibrid) versiyonları yer alıyor.