UZMANPARA
Maliye Bakanlığı bu yılın vergi şampiyonlarını normalin dışına çıkarak sessiz bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesine koyduğu liste ile duyurdu. 

Ayrıca listede kurumlar vergisi şampiyonu olan şirket adının açıklanmasını da istemedi. Bu nedenle Türkiye, ülkenin en çok vergi ödeyen şirketini öğrenemedi.

İkinci sıradaki şirket olan Ziraat Bankası'nın ödediği verginin 1 milyar 864 milyon TL olduğu dikkate alındığında vergi şampiyonu olan şirketin ödediği vergi de bu rakamın üzerinde. 

Son 10 yıla bakıldığında şampiyonluğa damga vuran sektörler finans ve telekomünikasyon olarak öne çıkıyor. Bu süre zarfında Türk Telekom iki kez, Merkez Bankası üç kez, Garanti ve Ziraat bankası ikişer kez, Turkcell ise bir kez vergi şampiyonu oldu.

Her ne kadar herkes bu rekortmen şirketi merak ediyor olsa da şirket kendi açıklamadığı sürece adı sır olarak kalmaya devam edecek. Ancak son on yılın şampiyonlarının bu yılki listede adlarının olması ve yeni şampiyonun ismini gizlemesi bu şirketin daha önce listeye girmemiş bir şirket olma ihtimalini de arttırıyor.

Diğer yandan ismini açıklamayan şirket sadece şampiyon şirket değil. İlk 100'e giren kurumlardan 27 tanesi ismini açıklamadı.

Kaynak:Milliyet