ANKARA, () - ANKARA'da gerçekleşen 'Empathy 2015' organizasyonunda Nigar Cemal, 'Talihsiz Arzular' isimli büyüleyici şarkısıyla dünyaya seslendi.



Nigar Cemal, Ermenistan zulmü ve haksız politikasına karşı farkındalık yaratmak amacıyla projeye özel bestelenen 'Broken Dreams' 'Talihsiz Arzular' şarkısını Türkiye'de ilk defa yapılan çok özel bir sahne şovu eşliğinde seslendirdi. Ev sahipliğini INDEX İnsan Sermayesinin Gelişimi Merkezi Başkanı Reşad Abdullayev'in yaptığı gecede iki ülkenin devlet adamlarından bürokratlarına, akademisyenlerinden sanatçılarına birçok kesim bir araya geldi.



HOCALI'NIN ATEŞİ ANKARA'YA DÜŞTÜ



Nigar Cemal ülkesinin yalnızlığını anlatan şarkısını, salonun dev sahnesinde '3D Mapping' ve 'Projection Mapping' teknolojilerinin kullanıldığı fotoğraf ve video gösterisinin içinde seslendirdi. Bugüne kadar yapılan en büyük projeksiyon gösterilerinden biri olan bu eşsiz görsel şov, olağanüstü bir çaba ve emeğin sonucu olarak hayata geçti.



Dünyada Grammy, Billboard ve Eurovision gibi önemli birkaç ödül töreninin yayınlarında kullanılan bu tekniği, 'Empathy 2015' etkinliğinde sahnede kullanmak üzere Londra'dan özel bir ekip geldi. Türkiye'de şimdiye kadar yapılmış en büyük projeksiyon gösterisi için, 4 bin m2 uygulama alanı içinde 68 adet, 20 bin A.lümen projektör kullanıldı ve alan içi kurulum 120 kişilik ekip tarafından bir haftada tamamlandı. Nigar Cemal'in şarkısına eşlik eden ve Hocalı Katliamı fotoğraflarından oluşan 54 megapiksellik 3D filmi, 40 kişilik ekip 4K çözünürlüğündeki kamera ekipmanlarıyla çekti ve ses tasarımı Rusya'da yapıldı.



4 ülkeden (Azerbaycan, Türkiye, İngiltere ve Rusya) 300 kişinin emek verdiği video ile yaşanan acı gerçeklerin tüm dünyaya sanat eliyle duyurulması hedefleniyor.