Sakarya’da Sapanca Meslek Yüksekokulu açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Türkiye’nin petrolü, doğalgazı yok ama çok değerli insan kaynağı var” dedi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulunun açılış töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas ilçe belediye başkanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende açılış konuşmasını yapan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sapanca Meslek Yüksekokul yeni binasının Sapanca’ya kazandırılmasında emeği geçen hayırsever işadamı Mehmet Tok ve firmalara teşekkür etti.
Törende konuşan Bakan İslam ise Türkiye’nin petrolü ve doğalgazı olmadığını ancak çok değerli insan kaynağı olduğunu belirterek, “İnsan kaynağının çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu insan kaynağını iyi eğitmemiz, donanımlı hale getirmemiz ve onu ülke hizmetinde yeterli seviyede olmasını sağlamalıyız. Bunun içinde eğitim sisteminden başlayarak, üniversite sistemiyle devam ederek çağdaş seviyelere getirmemiz gerekiyor. Son derece gayretle çalışmamız gerekiyor” dedi.
Törenin sonunda Sapanca Meslek Yüksekokulu binasını gezen Bakan İslam, öğrenci sıralarına oturarak poz verirken, okul günlerini de çok özlediğini belirtti.