GİRESUN (AA) - Çanakçı ilçesinde 9 yıl önce 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan heyelanın yaşandığı bölgedeki kayalığın tehlike oluşturduğunu savunan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

İlçeye bağlı Düzköy köyü Ağadere Değirmen Başı mevkisinde, 2006 yılında meydana gelen heyelanda eşi Hava Yılmaz'ı kaybeden Kemal Yılmaz (52), gazetecilere yaptığı açıklamada, kayalığın halen tehlikeli olduğunu savundu.

Yetkililere başvurmalarına rağmen gerekli tedbirin alınmadığını öne süren Yılmaz, "Bu kayalık yayla yollarının yanı sıra en önemlisi insan hayatını tehdit ediyor. Yetkililerden yardım istiyor, buraya bir el atmalarını bekliyoruz" dedi.

Olaydan yaralı olarak kurtulan Asiye Yılmaz ise (16) köydeki bir iş için dere kenarında çalıştıkları sırada heyelana maruz kaldığını anlatarak, "Büyük bir gürültü koptu ve kayalık üzerimize geldi. Olay sonrası bayılmışım. Kendime geldiğimde ayağım ezilmiş, kanıyordu. Üst araba yoluna çıkarak köyden yardım istedim. Halen çok tedirginim" diye konuştu. 

  Çanakçı'nın Düzköy köyü Ağadere Değirmen Başı mevkisinde meydana gelen heyelanda Hava Yılmaz, Murat Yılmaz ve Hülya Genç hayatını kaybetmiş, Asiye Yılmaz, Ayşe Yılmaz ve Fatma Genç yaralanmıştı.