ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da kurban bağışını yaptığı Türk Kızılayı'na yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere yaklaşık 42 bin kişinin kurban bağışında bulunduğu bildirildi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ağustos'ta Kızılay olarak kurban kampanyasını başlatıp kurban fiyatını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. 

Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde 690 lira, yurtdışında ise 435 lira olarak belirlediklerini söyleyen Akar, 2007'den bu yana vekaletle kurban kesim kampanyası düzenlediklerini ve kurbanda "Kızılay" modelini uygulamaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Vatandaşlarımız Türk Kızılayının hesaplarına kurban bedellerini yatırdıktan sonra vekalet işlemlerini tamamladıklarını anlatan Akar, "Türk Kızılayı bu vekaleti alarak, kurban edilecek hayvan seçimini Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle yapıyor. Veteriner, din adamları, Kızılay görevlileri, noterlerin ve Et ve Süt Kurumu yetkililerinin gözetiminde kurban kesimi kurallarına uygun bir şekilde başlıyor" dedi. 

-İslami ve insani esaslar

Akar, kurban kesiminde İslami ve insani esaslara özen gösterdiklerini de vurgulayarak, "Bu konuda bizlere bağış yapan bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Yurtdışındaki görevli arkadaşlarımız daha önceden gidip hayvan temini yapıyorlar. Orada da asla hijyeni elden bırakmıyoruz ve hijyeni olmayan yerlerde kurban kesmiyoruz. Hiçbir şekilde akıllarda soru işareti bırakmadan kurban kesim işlemlerini yapıyoruz" diye konuştu. 

Kesilen kurbanları bir buçuk yıl saklanacak şekilde kavurma haline getirdikten sonra konserve yaptıklarını anlatan Akar, "Daha sonları bunlar fakire, fukaraya bu kurban bayramından başlamak suretiyle önümüzdeki kurban bayramına kadar dağıtıyoruz. Dolayısıyla kurbanın bereketi ve tadını bütün yıla yaymış oluyoruz" ifadelerini kullandı. 

-18 ülkede, 21 noktada kurban kesilecek

Türkiye'nin yanı sıra 18 ülkede, 21 noktada kurban kesileceğini söyleyen Akar, "Geçen yıla oranla Türk Kızılayı'na 2 bin kurban vekalet daha fazla verilmiş olup, bağışların çoğunluğu yurtdışından olmuştur. Sayının geçen yıla oranla artış göstermesi bizi son derece mutlu etmiştir. Ayrıca Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi parti liderleri de Kızılaya bağış yapmıştır. Kendilerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

Lütfi Akar, Türk Kızılayı şubelerince ve 168 ücretsiz çağrı hattı vasıtasıyla vatandaşlara kurban bağışına ilişkin gerekli bilgilerin verildiğini, ayrıca kredi kartıyla faizsiz 4 taksitle kurban alma imkanı sunduklarını kaydetti. 

Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılayı'na yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere yaklaşık 42 bin kişinin kurban bağışında bulunduğu belirtildi.