ORDU (AA) - Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Güney Kore'nin Seul şehrinde düzenlenen Food Ingredients Korea Fuarı'nda Türk fındığını tanıttı.

FTG'den yapılan yazılı açıklamada, Türk fındığının bilinirliğinin artırılması ve fındığın katkı maddesi olarak yer aldığı ürünlerdeki kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlerin hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Tanıtım faaliyetleri kapsamında FTG'nin, Güney Kore'nin Seul şehrinde düzenlenen Food Ingredients Korea Fuarı'na 4'üncü kez katıldığı ifade edilen açıklamada, 02-08 Eylül'de gerçekleştirilen fuarda Türk fındığının en iyi şekilde tanıtıldığı vurgulandı.

Açıklamada, gıda sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalanan fuarda, Türk fındığının insan sağlığına yararları ve farklı sektörlerdeki uygulamalarına ilişkin gıda profesyonellerine bilgilendirmeler yapıldığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"100'ü aşkın firmanın yer aldığı ve yaklaşık 6 bin gıda profesyoneli tarafından ziyaret edilen fuar sırasında, Fındık Tanıtım Grubu standını ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine, Türk fındığına ilişkin tanıtıcı broşürler ve ihracatçı firmaların iletişim bilgilerini içeren listelerin yanı sıra AR-GE çalışmalarında kullanmalarını teminen çeşitli fındık formlarından numuneler verildi. Diğer taraftan Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçen sürecin anlatıldığı tanıtım filminin de fuar boyunca gösterimi yapılırken, FTG'nin 20 gramlık ambalajlardaki kavrulmuş fındıkları ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı."

Açıklamada, FTG'nin değişik ülkelerde Türk fındığını tanıtma faaliyetlerinin süreceği de bildirildi.