ARTVİN (AA) - Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı üçüncü dönem toplantısı yapıldı.

Artvin İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ömer Doğanay başkanlığında toplandı.

Doğanay, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 yılının üçüncü dönemi itibarıyla ilde 240 projenin uygulandığını söyledi.

Bu projelerin toplam bedelinin 8,1 milyar lira olduğunu, tahsis edilen toplam yıl ödeneğinin 1,1 milyar, gerçekleşen harcamanın ise 348 milyon lira olduğunu belirten Doğanay, şunları kaydetti:

"İlimize tahsis edilmiş ve yüzde 32'sinin harcandığı 1,1 milyarlık liralık ödeneğin oransal dağılımına bakıldığında yüzde 55,1'i baraj ve HES, yüzde 6,9'u il ve devlet karayolu, yüzde 7,2'si il özel idaresi, yüzde 5,4'ü enerji nakil hatlarının tahsisi edilmesi, yüzde 5,7'si milli eğitim, yüzde 2,4'ü yükseköğretim, yüzde 2,3'ü gençlik ve spor hizmetleri, yüzde 2,6'sı ormancılık ve milli parklar, yüzde 6,7'si tarım ve hayvancılık, geri kalan yüzde 11,4'lük oranında diğer alanlarda uygulanan projelerde harcanmıştır. Uygulanan 240 projenin 26'sı dönem sonu itibarıyla tamamlandı. 167'sinin çalışmaları devam ediyor, 44'ü ihale aşamasında, 3'üne ise henüz başlanmadığı görülüyor."

- KÖYDES ödeneği iki kat arttı

Doğanay, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında 2005-2016 döneminde Artvin'e 253 milyon 691 bin 549 lira ödenek tahsis edildiğini ve bu dönemde uygulamaya alınan 2 bin 520 projenin tamamlandığını bildirdi.

KÖYDES kapsamında önceki yıllara göre ödeneğin iki kat artırılarak Artvin'e tahsis edildiğini belirten Doğanay, "Önceki yıla göre iki kat artırılmış olan bu ödenek ile köylerimizin ihtiyacı olan hizmetlerin ifasına yönelik çalışmalar 2017 yılında da etkin ve verimli şekilde yürütülmeye devam edilecektir." dedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcileri, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, kaymakam ve belediye başkanları ile DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ve diğer yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.