ERCAN ATA / ANKARA,() - GENÇLERBİRLİĞİ'nin son haftalardaki kötü gidişine Mehmet Ödilek'te çözüm bulamadı ve İlhan Cavcav tarafından görevinden alındı. Böylece Cavcav 38 yıllık başkanlığı süresinde 59 antrenör ile çalışırken, 42'nci ismi tek taraflı olarak görevden almış oldu. Cavcav başkanlığı süresince 12 yabancı, 47'de Türk antrenörle çalışmış oldu.

İLHAN CAVCAV HASTANEDEN İZİNLİ ÇIKTI MEHMET ÖZDİLEK'İ GÖREVİNDEN ALDI

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi gördüğü için sık sık hastaneye yatıyor.

Geçen haftanın 3 gününü hastanede geçiren Cavcav, hastaneden Cuma günü izinli olarak çıktı. Sivasspor maçını evinde izleyen Cavcav, maç sonu yönetime talimat vererek Mehmet Özdilek'i görevinden aldı. Hastaneden izinli çıkan İlhan Cavcav'ın bugün tekrar yatması bekleniyor. Ayrıca kalbinden de sıkıntıları olduğu bilinen Cavcav'ın bu hafta ''Anjiyo'' olması bekleniyor.

ÖZDİLEK 12 HAFTA KALABİLDİ

Ligin 3'üncü haftasında Stuart Boxter'i görevden alan İlhan Cavcav, ikinci defa Mehmet Özdilek ile masaya oturdu. Özdilek, 4'üncü haftadan itibaren 12 maça çıktı. 2 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Özdilek, dün sahasında Sivasspor'a yenilince Cavcav tarafından görevinden alınan 42'nci teknik adam oldu. Sivasspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında yönetimin alacağı kararlara saygılı olacağını ifade eden Özdilek, kulüpte yapılan görüşmenin ardından tazminat istemeden yardımcıları ile birlikte görevinden ayrılmıştı.

GENÇLERBİRLİĞİ SON 15 YILIN EN KÖTÜ İKİNCİ DÖNEMİNİ YAŞIYOR:

1990-1991 sezonundan bugüne kadar Gençlerbirliği 2'nci defa 15'inci haftada ligin sonlarında yer aldı. Genelde 15'inci haftaları üst sıralarda geçiren kırmızı-siyahlılar, 2001-2002 sezonunda rahmetli Erdoğan Arıcı ile ligin 15'inci haftasını 2 galibiyet, 5 beraberlik, 8 mağlubiyet ve 11 puanla tamamlamıştı. 2015-2016 sezonunda ise Cavcav tarafından görevinden alınan Özdilek ise, 12 hafta takımın başında kalırken, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile takımı 13 puanla bırakmış oldu.

ANTRENÖR ARAYIŞLARI BAŞLADI

Mehmet Özdilek'in görevinden alınması ile Gençlerbirliği yönetimi hoca arayışlarına başladı. Hafta sonu ligde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Başkent ekibinde teknik adam konusu devre arasına kalabilir. Cavcav'ın arayışlar içerisine girdiği ama, bazı teknik adamların gelmek istemediği ortaya çıktı. Genelde kurtarıcı olarak görülen Mesut Bakkal'a teklif götürüleceği belirtilirken, takımı şimdilik alt yapı hocalarının çalıştıracağı öğrenildi.