Efeler Belediyesi tarafından Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) alınan 2 adet silindir Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Efeler Belediyesi hizmetin kalitesi ve sürekliliği için çare üretmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun yol talepleri üzerine geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararının ardından DMO’dan satın alınan iş makinelerinden 2 adet silindir Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Kısıtlı imkanlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Geçtiğimiz aylarda aldığımız bir meclis kararı ile DMO’dan ilk etapta, 2 greyder, 2 silindir ve loder almak için karar almıştık. İlk etapta DMO’dan 1 adet toprak silindiri ve 1 adet de asfalt silindiri olmak üzere 2 adet silindiri alarak Fen İşleri Müdürlüğümüze teslim ettik. Önümüzdeki aylarda da 2 greyder, 1 forklift, 1 tane tır çekicisi, 1 mini ve 1 büyük loder daha gelecek. Bütçe imkanlarımız ölçüsünde her yıl birkaç iş makinası almak suretiyle beş yılda yeterli bir makine parkına sahip olmak istiyoruz" dedi.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ İLE ALINDI
İş makinelerinin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında alınan Yatırım Teşvik Belgesi sayesinde Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden alındığını ifade eden Özakcan, "Önümüzdeki 5 yıl süre içinde alacağımız, ekskavatör, kazıcı yükleyici, greyder, loder, dozer, cenaze yıkama aracı, silindir, vinç gibi tüm iş makineleri için KDV ödemeyeceğiz. Aldığımız belge ile bir milyon TL’nin üzerinde bir tasarruf sağlayacağız" diye konuştu.
Yaz aylarından Efeler Belediyesi olarak yol hamlesi başlatacaklarını da sözlerine ekleyen Özakcan, "Bilindiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Aydın büyükşehir statüsü kazandı ve yetki alanı Eski Aydın Belediyesine göre kat be kat genişletilerek Efeler Belediyesi adı altında belediyemiz kuruldu. Vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yol talebi geliyor. Bu talepleri karşılamak adına yaz aylarında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol hamlesi başlatılacak. Yaklaşık 400 bin metrekare yol yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.