AK Parti, MATİM İş Merkezi’nin altında 1 nolu seçim bürosunun açılışını, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdi.
Seçim bürosunun açılışı sonrası konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, “İnşallah Malatya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkına yakışanı yapacak. Yaşanan coşku ve heyecan bunu gösteriyor. Allah’ın izniyle bu heyecanla sandıklara gideceğiz ve Malatya’nın yüzü ak olacak” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, “Bizler, milletle beraber yola çıkarken ’hiçbir şey sekisi gibi olmayacak’ dedik. Allah’a hamdolsun ki 13 yıllık iktidarımızda hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Çetelerle, mafyalarla mücadele ederek, sermayeyle mücadele ederek, bürokrasiyle mücadele ederek, yargı vesayetiyle mücadele ederek bugünlere geldik. Bunlarla mücadele ederken hizmet ve eser ürettik” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar da, Türkiye’nin gelişen, muasır medeniyet seviyesinin üstünde performans gösteren bir ülke haline geldiğini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, vatandaşların AK Partiye dua ettiklerini belirterek, “Biz sahaya inene kadar sanki bunlardan başka kimse yokmuş, ortalık Nuh Tufanı’na benzer feryat figan içerisindeymiş gibi insanlarımızın kafasında bir takım soru işaretleri oluşturmuşlar, aramızda maalesef fitneye sebep olan bazı odaklarında desteğiyle insanlarımızı bizden soğutmaya çalışmışlar. Ama görüyoruz ki, insanlarımız bizlere dua ediyorlar” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, “Bu seçimlerde bizim için hayati iki tane mesele var. Birincisi söylemeye gerek yok seçimleri bizim kazanmamız lazım. Allah’ın izniyle en güçlü şekilde kazanacağız. Ama buna ulaşmak için ikinci önemli bir meselemiz var; o da katılımın artması” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti’yle birlikte yaptıkları en önemli hizmetin her daim Malatya’da olmaları olduğunu kaydetti. Malatya’nın her köşesine hizmet götürdüklerini kaydeden Çalık, tarlada izlerinin, harmanda gözlerinin olacağını belirtti. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Çalık, şunları söyledi:
“Başta ana muhalefet partisi olmak üzere söylediklerine dönüp bakın. ’Bana sadece 4 yıl verin Türkiye’yi uçurayım’ diyor. Hababam Sınıfı’nda bir kimya hocası vardı. Yaptığı deneyle okulu havaya uçuruyordu. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi uçurma hayali de bu. Türkiye’yi aynen 2002’deki Anayasa kitapçığının fırlatılmasındaki uçurdukları gibi uçuracaklar. Bir gecede 50 milyar doları milletimizin cebinden alıp, oradaki bankacıların, faizcilerin cebine koyacaklar.”