AACHEN (AA) - Dünyanın geniş katılımlı binicilik etkinliklerinden Aachen Uluslararası Binicilik Festivali'nin (CHIO Aachen) resmi açılış seremonisi, Almanya'nın Aachen şehrinde gerçekleştirildi.  

Bu yılın konuk ülkesi İsviçre'nin atlı Bern Devlet Şeref Muhafızlarının da gösteri yaptığı açılış töreninde, İsviçre'nin yöresel atmosferi izleyicilere yansıtıldı. Engellerin üzerinden atla çekilen paten sürücüleri ile inek, keçi ve köpek gibi hayvanlardan oluşan geçit alayı seyircilere eğlenceli anlar yaşattı.

Türk Hava Yollarının (THY), bu yıl ilk kez üst düzey sponsorlardan olduğu CHIO Aachen, toplam 2,67 milyon avro ile binicilik dalında Almanya'nın en çok ödüllü etkinliği olarak biliniyor. 20 Temmuz'da sona erecek etkinliği, 360 bin seyircinin izlenmesi bekleniyor. Yarışmacılar, "atlı jimnastik", "dresaj", "engel atlama", "eventing" ve "dört atlı araba" dallarında mücadele edecek.

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen seyirciler bir yandan yarışları izlerken bir yandan da binicilikle ilgili alışveriş yapma imkanına sahip oluyor. Dünyanın önemli engel atlama yarışları "Türk Hava Yolları Prize of Europe", "The Rolex Grand Prix" ile "Mercedes Benz Nations Cup", dresaj dalında "The Deutsche Bank Prize" ve eventing dalında "DHL Prize" etkinliğin spor alanındaki önemini arttırıyor.

Öte yandan festivalin ana sponsorlarından olana THY, organizasyon tarafından düzenlenen "Media Night" etkinliğine katılarak tanıtım yaptı. THY Sponsorluk Yatırımları ve Yayınlar Müdürü Murat Öz, kurumsal, business ve elit müşterilere ulaşmak için CHIO Aachen'e ilk defa sponsor olduklarını ifade ederek aldıkları geri dönüşüme göre sponsorluğa devam edebileceklerini söyledi.