Amerika Birleşik Devletleri St. Cloud State Üniversitesi Uluslararası Programlar Sorumlusu Rektör Yardımcısı Thy Yang ve St. Cloud State Üniversitesi Türkiye Danışmanı Prof. Dr. Necati Sözüöz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Hasan Kürşat Güleş’in de hazır bulunduğu ziyarette, Selçuk Üniversitesi ile St. Cloud State Üniversitesi arasında işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi için ön görüşme yapıldı.
HEYET, KAMPÜSTE İNCELEMELERDE BULUNDU
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’yle ilgili bilgi almak ve incelemelerde bulunmak için Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Mucuk’u ziyaret eden heyet üyeleri fakültenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi aldı. Daha sonra İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ü ziyaret eden ve merkezde incelemelerde bulunan heyet, buradan Mühendislik Fakültesi’ne geçti. Heyet, fakültenin bölümleri ve eğitimi hakkındaki detaylı bilgileri Dekan Prof. Dr. Handan Kamış’tan aldı.
“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE SELÇUK İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Selçuk Üniversitesi’nden çok etkilendiğini söyleyen St. Cloud State Üniversitesi Uluslararası Programlar Sorumlusu Rektör Yardımcısı Thy Yang, “Selçuk Üniversitesi’nin hem Türkiye’deki hem de Dünya’daki başarısı hakkında bilgi sahibiyim. Özellikle eğitim ve araştırma konularında ülkemizdeki bazı üniversitelerle yaptıkları işbirliklerini yakından takip ediyorum. Selçuk Üniversitesi’nin çeşitli bölümleri ve birimleri hakkında bilgi sahibi olmak için detaylı incelemelerde bulunduk. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) ve Mühendislik Fakültesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bu birimlerin ve fakültelerin yöneticilerinden detaylı bilgi aldık. İki üniversite arasında yapabileceklerimiz hakkında konuştuk. Önümüzdeki dönemlerde iki üniversite arasındaki işbirliğinin başlanması ve geliştirilmesi için neler yapabileceğinin belirlenmesi amacıyla üniversite temsilcilerinin bir araya gelmesi konusunda karar alındı. Selçuk Üniversitesi ile işbirliği yapmak istiyoruz. Ziyaret boyunca şahsımıza gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
REKTÖR GÖKBEL, “ULUSLARARASILAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ”
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökbel ise, “Selçuk Üniversitesi şu an için üç alanda Dünya’da ilk 500 üniversite arasında yer alıyor. Dünya’da yapılan ciddi sıralamalarda hep üst sıralarda olmayı başaran üniversitemiz, uluslararasılaşmaya da ayrı bir önem vermektedir. Bu alanda farklı ülkeler ve üniversitelerle çeşitli anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmaları geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyor ve işbirliklerimizi artırmayı oldukça önemsiyoruz. Yapılan bu görüşmelerin önümüzdeki dönemlerde bir sonuca bağlanacağını ve iki üniversitenin işbirliğini arttıracağını düşünüyorum” dedi.