Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, iç güvenlik paketiyle askere ve polise vur emrinin verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasında düzenlediğin basın toplantısında yaptığı açıklamada,"Askerimize ve polisimize vur emrinin verilmesi, silah, molotof ve yakıcı maddelerin kullanılması ve kamu mallarına verilen zararların karşılanmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi bizleri bir nebze olsun memnun etmektedir. İç güvenlik paketi görüşmelerinde iç huzuru bozmak ve ülkeyi bölmek isteyen PKK’nın temsilciliğine yapan hainlere destek verilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.”dedi.
Hızal, paketinin görüşüldüğü sırada çıkan olayların Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine saygısızlık olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hiç görmediğimiz olaylarla kaşı karşıya kalmaktayız. Bu canilere fırsat verildiği zaman bu ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapmaktan hiç bir zaman çekinmemektedirler. Bizler bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na seslenmek istiyoruz. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bu canilerin sözüne, özüne, yeminlerine ve yazılı vermiş oldukları belgelere hiç bir zaman inanmadık. Sizlere bu süreçte, bebek katilinin dışarı salınması şartlarını koşacaklardır. Bizler bu cennet vatanımızda huzur ve barış içerisinde yaşamak için geçmişte atalarımız nasıl mücadele etmişse bizde aynı ruhla bedenimizi vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.