DIŞ HABER - 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Cumartesi gecesi Seine Nehri’ndeki “Bel Ami” adlı gemide Genç MÜSİAD Paris Açılış Galası düzenledi.

Genç MÜSİAD Paris Başkanı Şahin Hekimoğlu ”Genç MÜSİAD 2002 Yılında başladı. 2002 yılından günümüze yurt içinde 39 şube, yurt dışında bugün itibarı ile 14 şube ile hizmet veren gençlik sivil toplum kuruluşudur. Avrupa’da en güçlü sivil toplum kuruluşu olarak çalışmaktadır. Gençler olarak bizler yarınları beklemeden daha çok çalışarak, bir araya gelerek yarınlarımız için daha büyük hedefler belirlemeliyiz. Dedelerimiz ve babalarımız bu topraklara gelirken bizim şuanda sahip olduğumuz imkanlara ve fırsatlara sahip değillerdi. Bizler bu ülkenin dilini çok iyi konuşabilen imkanlarından en iyi şekilde faydalanabilecek fırsatları en iyi şekilde tespit edebilecek kapasiteye sahibiz. Bu kapasiteyi Genç MÜSİAD Paris çatısı altıda değerlendirip inşa etmeliyiz” diye konuştu.

MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı da “Ekim 2014’de Paris MÜSİAD’ı açtık. Şimdi de Genç MÜSİAD’la gücümüze güç katmış olacağız” dedi. İSWEN Arap Dünyası Koordinatörü Bandar Ali Rağhi Genç MÜSİAD üyeleri birlikte olmanın memnuniyetini dile getirdi. Özellikle Fransa’da yaşanan terör saldırısına değinen Bandar Ali Rağhi İslamın temelinin sevgi barış olduğu vurgulayarak yanlış algının kaldırılmasının önemini belirten bir konuşma yaptı.

MÜSİAD Dış Ticaret Çalışma Grup Başkanı Eyüp Akbal “Genç MÜSİAD yarına büyük iş adamı yetiştirme konusunda bugünden temeli atılan bir kuruluştur. Türkiyede bunu başlatan İlk kuruluş MÜSİAD’dır” dedi.

Paris Ticaret Müşaviri Müge Ilıcak “MÜSİAD’ın açılması ve arkasında genç MÜSİAD’ın biz de varız demesi bizler için çok önemli ve gurur verici. Bundan sonra da her başarı, emek, özveri ileriye adım atmak için gösterilen çabayı gerektirir. Eminim ki MÜSİAD’ın tüm ekibi bunu yerine getirmek ve süreci alıp götürmek için yeteneğe, bilgiye, beceriye ve türlü özelliğe sahip” şeklinde konuştu.

Paris Yunus Emre Müdürü Dr.Ahmet Bakcan da ”2006 altı yılında Yunus Emre Vakfı ile MÜSİAD arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bizim de bu konuda yapacağımız teknik ve kültürel diplomasini nde yer aldığı göz ardı edilmemelidir. Ebetteki bazı işler işadamları çevresinde gelişebilir ama, bazı büyük projeler de yemeklerde, sergi salonlarında, kültürel faaliyetlerde imzalanabilir” dedi.

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal ”Bizlere kar ve zarar çok farklı anlatılmıştı. Ama bu gün biliyoruz ki bizler bu ekonomik kalıpları yorumlayabilecek birikime ve envantere sahibiz. Bizlere eğer sermayeni kaybediyorsan zarardasın dediler. Hissende, kağıtlarda kaybediyorsan zarardasın dediler. Bizlere zarar böyle öğretildi. Hâlbuki bakıyoruz ki erdemli olmayı bilançolarda kaybediyorsak, kazancımızın bereketini göremiyorsak, kanaat gibi bir hazineyi idrak edemiyorsak asıl zararda olduğumuzu biz burada öğrendik. Bu genç yaşta bu kavramlarla karşılaşma imkanı bulduk” diye konuştu.

Gece genç MÜSİAD başkan ve üyelerine verilen plaketlerle son buldu.

Görüntü Dökümü

Paris Genç MÜSİAD Açıliş Gala yemeği

konuşmalar

Haber Kamera Gülten Özbey Paris