Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılışına katılan Antalya Valisi Muammer Türker, sanatın dilinin bütün dillerin, bütün üslupların üzerinde olduğunu belirtti.
Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılışına Vali Muammer Türker, eşi Filiz Türker, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, Devlet Tiyatroları Fahri Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, protokol ve davetliler katıldı.
Festivalin açılış programında konuşan Vali Muammer Türker, sanatın insanın gelişmesinin bir yolu olduğunu belirterek, “Bu topraklar sanat açısından çok verimli topraklar. Bu topraklarda gerek bizim atalarımız, gerekse bizden önce yaşayanların hazırladıkları sanat mirasını yeni nesillere daha da geliştirerek ulaştırma sorumluluğumuz var” dedi.
Sanatın dilinin evrensel bir dil olduğunu ifade eden Vali Türker, “Sanatın dili bütün dillerin, bütün üslupların üzerindedir. Bu özelliği ile sanatın dili ayrıştırıcı değil birleştirici bir özellik taşıyor. Biz sanatla uğraşırken, sanata yatırım yaparken aslında birliğimize, bütünlüğümüze yatırım yapmış oluyoruz. Bu nedenle festivaller çok önemli roller üstleniyorlar” ifadelerini kullandı. Tiyatronun doğduğu toprakların, Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali ile dünya tiyatrosu ile buluşturduklarını kaydeden Vali Türker, Kültür Bakanlığına, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne ve sanatseverlere teşekkür etti.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, baharın gelmesiyle heyecan ve coşkuyla düzenledikleri tiyatro festivali açılışları yaptıklarını, bunlardan birinin de Antalya’daki olduğunu söylerken, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata ise yaptığı kısa konuşmada Vali Muammer Türker, sanatseverler ile destekte bulunan ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışta daha sonra Hindistan’dan katılan Taj Express Grubu’nun "Bollywood" adlı müzikali sanatseverlerle buluştu.