SAMSUN,()

Deaflympics Samsun 2017'de, badminton takım müsabakalarında aradığını bulamayan Türkiye, ferdi müsabakalarda derece yapabilmek için yoğun çaba sarfediyor. 
Türkiye İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı, takım müsabakalarında çeyrek finale yükselmesine rağmen Çin'e mağlup oldu. Takım oyunlarında elenen oyuncuların hedefinde ferdi müsabakalarda başarı yakalamak var. Türkiye, ferdi müsabakalara iyi başladı. L Grubu'nda mücadele eden Nalan Kaygın, Hong Kong'dan Chan Yeuk Lam'ı 2-0 mağlup etti. Nalan, gruptaki ikinci maçına ise yarın çıkacak.
BADMİNTON MİLLİ TAKIM BAŞANTRENÖRÜ ÖZKAN: "HEDEFİMİZ GRUPTAN BİRİNCİ ÇIKMAK"
Maç sonrası açıklamalarda bulunan işitme engelliler Badminton Milli Takım Başantrenörü Ertan Özkan, "Takım maçları bitti. Takım maçlarında karşımıza dünya devi Çin çıktı. Şansızlık diyelim. Gruptan çıktık. Ama her şey bitmiş değil. Bundan sonra ferdi maçlar var. Ferdi maçlarda güzel gruplarımız var. Şu an ilk hedefimiz gruplardan birinci çıkmak. Daha sonra güzel bir fikstürle çocuklarımızın madalya almasını sağlamak. Bizim kadromuz daha yeni sayılır. Yaş ortalamasında dünyanın en genç ülkelerinden birisiyiz. Bu anlamda olimpiyatlar bizim için daha iyi olacak.  Gelecek yıllarda gittiğimiz maçlardan madalya ile döneceğimizi umuyorum" dedi. 
NALAN KAYGIN: "TÜRKİYE İÇİN MAÇI KAZANACAĞIM"
Ferdi müsabakada Hong Konglu rakibini yenen Nalan Kaygın ise, "Maçı almayı çok istedim ve aldım. Gayet iyi oynadım. Bundan sonra Tayvanlı rakibimle maç yapacağım. Türkiye için o maçta elimden geleni yapacağım. Annem de burada olduğu için mutluyum. Sekiz yıldır Avrupa ve dünyanın birçok yerine gittim. Annem hiç gelememişti. İlk defa benim için Samsun'a geldi bu yüzden mutlu oldum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Mücadeleden görüntü
-Ertan Özkan'ın açıklamaları
-Nalan Kaygın'ın açıklamaları
-Detaylar