TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki müşavirlik görevinden istifa ederek Trabzon'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak için müracaatta bulunan dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, milletvekili seçilmesi halinde olimpiyat şampiyonluğu yaşayarak dünyada bir ilki gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında Moskova'da yapılan şampiyonada ikinci kez dünya şampiyonluğuna uzanarak grekoromen stilde 1962'de Toledo'da ve 1963'te Helsinki'de dünya şampiyonu olan Tevfik Kış'tan 47 yıl sonra, üst üste iki dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Hedefinin üçüncü dünya şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu anlatan Çebi, eylül ayında ABD'deki dünya şampiyonası, 2016 yılında da Rio Olimpiyatlarına bir milletvekili olarak katılarak spor hayatını noktalamak istediğini anlattı.

Çebi, bu zamana kadar sporda önemli hizmetler verdiğini dile getirerek, "Şampiyonluklar yaşayarak, bayrağımızı göklere çektirdik. Ülkemizde spora önemli yatırımlar yapıldı ama bunları daha iyi bir yerlere getirebilmek için sadece şampiyon kimliğimizle değil, bundan sonra siyasetçi kimliğimizle de bu yola baş koyduk. İnşallah bu yolda muvaffak oluruz" dedi.

Seçilmesi halinde spor yaşantısının devam edip etmeyeceği konusunda Çebi, şöyle devam etti:

"Tabi bu sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımızın veya partimizin verecek olduğu bir karar. Gönül ister ben şahsım olarak dünyada bir ilki gerçekleştireyim. Çünkü milletvekili olarak aktif sporcu kişiliğiyle olimpiyata katılan şu zamana kadar dünyada kimse yok ama bize bu imkan ve fırsat verilirse olimpiyatlara gidip o al bayrağı tekrar milletvekili olarak dalgalandırmak istiyorum. Bu benim en büyük hedeflerimden biri."

- "Tekrar tarih yazmak istiyorum"

Çebi, bir milletvekili olarak üçüncü kez dünya şampiyonluğu yaşamanın veya olimpiyatlarda şampiyon olmanın kendisine tarifsiz duygular yaşatacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Biz bundan önce spor yaşantımızda iki kez dünya şampiyonu olarak bir tarih yazmıştık. 46 yıl önce Tevfik Kış hocamız olmuştu üst üste iki kez dünya şampiyonu, ondan sonra da bize nasip oldu. Tekrar tarih yazmak istiyoruz. Tarih yazmayı bize Allah nasip ediyor. İnşallah bu da nasip olursa önümüzde Rio Olimpiyatlarında da bir milletvekili olarak olimpiyatlarda yarışmak istiyorum. İnşallah o tarihi de gerçekleştiririz. Bu da dünyada bir ilk olmuş olur."

Selçuk Çebi, bireysel sporun içinden gelen biri olarak mücadeleyi seven bir yapısı bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Artık siyasetçi kimliğimizle, sporcu kimliğimizin artısıyla meydanlara soyunduk. AK Parti'de milletvekili aday adaylığı sürecimiz başladı. Bütün teşkilatı gezip onlardan bir kardeşleri olarak, 'Bu kardeşiniz de bu yola soyunmuştur, hizmet yolunda mücadelesini verecektir, sizleri orada en iyi şekilde temsil edecektir' şeklindeki düşüncelerimizi paylaşacağız. İnşallah, tabi ki nasip başta Allah'tan, ondan sonra biz çalışmamızı yapacağız. Yapılacak her şeyi yapacağız, ondan sonra 'gerisi nasip kısmet' diyeceğiz. Mücadele sporunun içinden geliyoruz. Mücadeleyi seven, sonuna kadar pes etmeyen bir yapıya sahibiz. Hizmet yolumuzda inşallah mücadelemiz sürecek."