Elazığ’da bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Elazığ’da Kurban Bayramı nedeniyle çarşıda yoğunluk başladı. Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini biletmek için bıçak bileme ustalarının yolunu tuttu. Bıçak satıcıları ve bileyicileri de tam mesai ile artan talepleri karşılamaya çalışıyor. Kaliteli kurbanlık bıçak fiyatları ise 35 ile 50 TL arasında değişirken bıçakların bilenmesi için ise 3 TL alınıyor.

Sabah erkenden mesaiye başladıklarını belirten bileme ustası Ahmet Yalnız, “Akşam 9’a kadar çalışıyoruz. Son bir gün kala gece 12’ye kadar çalışırız. Bıçakların tanesini 3 liraya, satırları ise 4 liraya biliyoruz. Millet 3 lirayı duyunca çok pahalı diyor. Bıçağı kaç defa makineden geçirdiğimizi ve ne masraf yaptığımızı bilmiyorlar. 3 lirayı duyunca biraz çekiniyorlar. Onun için biraz sıkıntı var. Millet duruyor son 3 gün kala getirip ’bunu hemen yap, köye veya bahçeye gideceğim, işim var’ diyor. Aceleye gelince beklenen verim de alınmıyor” dedi.

Bayramdan dolayı yoğunluk yaşandığını vurgulayan bileme ustası Abdurrahim Çağan ise, “İşler çok iyi. Bayramdan dolayı milletimiz bıçakları son güne bıraktığı için yoğun oluyor. Normalde işler sakin oluyor. Bıçak satışları da bayramdan bayrama iyi oluyor” diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesi bıçaklarını biletmek için bileme ustalarının yanına geldiğini dile getiren Eyüp Demir de, “Kasap olduğumuz için bayramda daha iyi bıçak bileyenleri tercih etmek zorundayız. Kurbanda bıçaklarımızın keskin olması lazım. O yüzden ustaları seçiyoruz. İşi erbabına veriyoruz” şeklinde konuştu.