Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Valiliğe yürümek isteyen ancak bir polisin meslektaşına 'sık la sık' diyerek gazlı müdahalesine maruz kalan oto tamirci esnafı, polis ve kendilerine yer imkanı sunmamakla suçladığı Şahinbey Belediyesi'ne tepki gösterdi. Bir polis memurunun meslektaşını müdahaleye zorlamasıyla biber gazına maruz kalarak mağdur olduğunu öne süren esnaflar, "Hakkımızı ararken suçlu ilan edildik. Sesimizin çıkmasını 'sık la sık' diyerek gazlı müdahale ile engellemeye kalktılar. Polisin ve belediyenin tavrını kınıyoruz" dedi.
Polisin polise ısrarıyla müdahaleye maruz kalan esnaf, bugün açtıkları işyerlerinde yaşananlara tepki gösterdi. Seslerini duyurmak için yaptıkları yürüyüş sırasında hak etmedikleri müdahaleye maruz kaldıklarını anlatan esnaf şöyle dedi:
"Biz esnafız ve yeni yapılan siteden yer almamıza izin verilmiyor. Bizi esnaf olarak görmüyorlar. Sesimizi duyurmak için valiliğe giderken polisin müdahalesine maruz kaldık. Bu ülkede teröristleri bile davul zurnayla karşıladılar ama esnafa zorla müdahale ettiler. Bize biber gazı kullandılar. Terörist değiliz, kimseye zararımız yok." 

FOTOĞRAFLI