Sosyal Medya Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "Genel seçimlerde internetin gücü beklenenden daha fazla olacak" dedi.
Topuzoğlu, "Genel seçimlere yaklaşık 4 ay kalan şu günlerde, partiler adaylarını henüz açıklamadılar, aday adayları yavaş yavaş belli oluyor, önümüzdeki hafta itibariyle ise aday adayları listesinin netlik kazanması bekleniyor. Genellikle, seçime 1 ay kala çalışmalar daha yoğunlaşmakla birlikte, bağımsız adaylar çalışmalarına bugünden başlamış durumda" dedi.
"Bir çok şehirde, iktidar partisi adaylarının, geleneksel medya üzerinde etkin olması nedeniyle, sosyal medya ve internet üzerinden tanıtım önceki seçimlere nazaran daha büyük önem taşımaktadır.
Henüz teknolojiye hızlı şekilde adapte olmuş Y Kuşağına tam olarak alışamamışken, Y Kuşağı algılarını doğru anlayamamışken, teknoloji ile doğan ve hayatının her alanında teknolojiyi yaşayan Z kuşağı ile birlikte, çoğunluğu X kuşağında olan adayların seçimlerde nasıl bir tavır sergileyeceği de merak konusu" ifadesinde bulunan Topuzoğlu, "“Adaylar, geleneksel yöntemlerin yanında güncel yöntemleri de iyi kullanmalı, sosyal medyayı facebook ve twitterdan ibaret sanmamalı. Geleneksel yöntemleri kullanırken de teknolojinin gücünden yararlanmalı ve kesinlikle söylemleri çelişmemelidir. Bununla birlikte facebook ve twitter hesaplarını kendi de takip etmeli, mümkün olduğunca seçmenlerle online görüşmeli ve verilen cevapların da adayın kendisine ait olduğunu hissettirmelidir. Adaylar, facebook ve twitter yanında foursquare, instagram, bloglar ve video sitelerini de doğru şekilde kullanmalı, son günlerin en popüler video sitesi olan web.tv üzerinde yerini mutlaka almalı, bununla birlikte kendi televizyon kanallarında da tüm videolarına yer vermeli, zaman zaman da internetten canlı yayınlarla çalışmalarını desteklemelidir. Her geçen gün artan internet kullanımıyla birlikte etkileşimin de önemli hale geldiğini kesinlikle unutmamalıdır. Gerçekleştirilecek sanal toplantılarda seçmenlerle sanal ortamda da bir araya gelmelidir. Tüm bunları yaparken de samimi olmaları gerektiğini unutmamaları gerekir ki, internette kelimeler daha büyük öneme sahip olmakla birlikte, internet kullanıcıları kullanılan kelimelerle karşı tarafın samimiyet veya samimiyetsizliğini rahatlıkla fark edebilmektedir, bu unutulmamalı" diye konuştu.
Çalışmaları yürütürken de mutlaka profesyonel destek alınmasına dikkat çeken Hakan Topuzoğlu, "bu işleri oğlunuza, yeğeninize ya da bir tanıdığınıza bırakmanız size fayda yerine zarar da getirebilir Kampanyalar interneti, sokağı, televizyonları, gençleri, kadınları, yaşlıları, her yaştan, her eğitimden, her kültürden insanları kapsamalı, hiçbir mecra ihmal edilmemeli. Her mecranın kendine göre önemi vardır. Yapılacak çalışmalarda il ve ilçe başkanlıklarının da uyumlu çalışması, adayların da birbirini destekler durumda olması çok önemli olduğu gibi yapılacak android ve iphone uygulamalarının da adayları seçmene daha fazla yakınlaştıracaktır" dedi.