Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’de Fransız parlamenterlerle bir araya geldi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bugün bazı Fransız parlamenterlerle görüştüğü kaydedildi. Suriye’nin başkenti Şam’da yapılan görüşmenin, Fransa’nın 2012 yılında Suriye’de bulunan büyükelçiliğini kapatmasının ve Esad’ın tüm meşruluğunu yitirdiğini bildirmesinin ardından ilk kez gerçekleştirildiği ifade edildi. Ziyaretin, Fransız parlamentosunun Dışişleri Komitesi’nden onay alınmadan gerçekleştirildiği ifade edilirken, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da bu görevin desteklenmediği kaydedildi.
Öte yandan Paris’i, ABD politikası kapsamında kör olmakla suçlayan Fransız parlamenter Jacques Myard, görüşmenin gerçekleştirildiğini doğrulayarak, “Burada bulunmamız olanları desteklediğimiz anlamına gelmiyor. Amacımız Esad rejiminin daha iyi olduğunu anlamak. Çünkü Suriye olmadan IŞİD ile mücadele edileceğine inanmıyoruz” dedi. Myard, bölgedeki devletlerin IŞİD’e karşı gerçekleştirilen mücadelenin bir parçası olarak rol almadıklarını düşündüğünü ifade etti.
Fransız bir yetkili ise, ziyaretin Dışişleri Bakanlığı’na danışılmadığını kaydederek, “Fransa’nın duruşu bellidir. Esad ya da taraftarları ile konuşmayız” dedi.
Esad’ın ise, Suriye olarak ülkeler arasında terörizmin yayılmasını durdurmak için en etkili yolda cesaretli bir şekilde yürümeye hazır olduklarını ifade ettiği kaydedildi.