Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na Rana Dal seçildi.
Adana Ticaret Borsası (ATB) koordinatörlüğünde oluşturulan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri 7 Ocak 2015 tarihinde tamamlandı. ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın yönettiği seçimlerde başkan Rana Dal olurken, başkan yardımcılıklarına Nilcan Onatça Aygün, İldeniz Özal ile Ayça Gezer seçildi.
"UYUMLU ÇALIŞMA ORTAMI BEKLİYORUZ"
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve yardımcılığına seçilenleri tebrik edip, başarı dileyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Kadın kurulları bizim bir parçamızdır. Demokrasi esasında gerçekten güzeldir. Demokrasi bir kültürdür. İnsanların kendilerini yönetecek birilerini seçmesi gerçekten güzeldir. Ama bu güzellikler seçimle bitmemelidir. Birbirimizi kucaklayarak, birlikte çalışma kültürünü ortaya koymalıyız. Sizlerden iki yıllık süre de Konsensüs içinde uyumlu bir çalışma ortamı içerisinde Adana’ya, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmalar bekliyoruz. Kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen kadınların desteklenmesi gerektiğini her zaman söylüyoruz. Kadınların hayal ettikleri girişim alanları, teknoloji ile desteklenirse ülkemizin aydınlık geleceği kurulur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
"ÇALIŞMALARDA ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ"
ATB, ATO, ADASO Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kendisine oy veren, vermeyen tüm üyelere teşekkür eden TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, “Amacımız birlik beraberlik ruhu ile Adana’da yer alan iş dünyası ve yaşamın her alanında kadının aktif olmasını sağlamak. Girişimci kadın sayısını artırmak için yalnızca iş dünyasında değil, kişisel alanda da kadınların gelişimlerinde destek eğitim projelerini yaşama geçirmek. Kadınların iş dünyasında aktif ve daha görünür olmalarını sağlamak. Özellikle üretim, ticaret ve hizmet alanlarında yer alan kadın iş insanları lehine vergi, SGK, kredi vb. konularda yüksek pozitif ayrımcılıkların uygulanmasına dönük çalışmalar yapılmasında öncülük yapmak. TOBB kadın girişimciler kurulunun da temsili için çalışmak ve başarmak istiyoruz” dedi.