Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde temizlik seferberliği başlattı.
Geçtiğimiz hafta boyunca yağan yoğun yağmur ve fırtına sonrası kent merkezinde oluşan kirliliğin giderilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizlik seferberliği başlattı. Belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, Kazanlı’dan Tece’ye, Toroslar’dan Akdeniz’e 4 merkez ilçenin ana cadde ve bulvarlarında temizlik çalışması yaptı.
"Mersin bizim evimiz, bu kentte yaşayan herkeste ailemiz" diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yüce dinimiz İslam’da da belirtildiği gibi, temizlik imandan gelmektedir. Onun için evimizi nasıl temiz tutuyorsak, içerisinde yaşadığımız kenti temiz tutmak da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Geçtiğimiz hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağış ve fırtına, kentimizde yer yer olumsuzluklara neden olmuş, ancak belediye ekiplerimiz 24 saat görev başında, meydana gelen aksiliklere karşı anında müdahale edip, vatandaşlarımızın daha büyük sıkıntılar yaşamasının önüne geçmiştir" dedi.
Belediye ekiplerinin, kentin doğusundan batısına 4 merkez ilçenin ana cadde ve bulvarlarında temizlik çalışması yaptığını kaydeden Kocamaz, "Özellikle hava koşullarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde, yağış ve fırtınanın da etkisiyle caddelerimizde kirlilik daha yoğun olarak yaşandı. Onun için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin her zaman temiz kalması için temizlik seferberliği başlattık" diye konuştu.
"Temiz bir Mersin, 7’den 70’e bu kentte yaşayan herkesin en doğal hakkıdır" diyen Başkan Kocamaz, “Temiz ve sağlıklı bir kent, toplumun olmazsa olmazıdır. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak en üst kademeden en alt birimimize kadar, bu bilinç ve sorumluluk duygusu içerisinde kentimize ve vatandaşlarımıza hizmet için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.