Şahinbey Belediyesi “Daha yeşil bir Şahinbey” parolasıyla ücretsiz olarak dağıtmaya başlattığı 80 bin mevsimlik çiçeğin son 10 binini Deniz Semt Pazarı’nda dağıttı.
Çevre temizliğine ve parklaşmaya büyük önem Şahinbey Belediyesi, “Daha yeşil bir Şahinbey” parolasıyla Şubat ayı başında başlattığı mevsimlik çiçek dağıtımında sona geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan 80 bin çiçeğin son 10 bininin dağıtımı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katılımıyla Deniz Semt Pazarı’nda gerçekleştirildi.
Pazardan çıkan vatandaşlar çiçeklerden almak için uzun kuyruklar oluştururken, Başkan Tahmazoğlu, saksılar içindeki Menekşe, Sıklamen, Süs Lahanası ve Papatya gibi çiçekleri vatandaşlara kendisi verdi.
“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA FAZLA ÇİÇEK DAĞITACAĞIZ”
Çiçeklerin Şahinbey Belediyesi bünyesindeki serada yetiştirildiğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz mevsimlik çiçeklerimizi, parklarımızın, bahçelerimizin, süslemesinde kullanıyorduk. Vatandaşlarımızın da balkonlarını süslemelerine yardım etmek için 8 renk ve 4 çeşitten oluşan Menekşe, Sıklamen, Süs Lahanası, Papatya, gibi çiçekleri saksılar içinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtmaya başlamıştık. Bugün yaptığımız etkinlikle 80 bin mevsimlik çiçeği vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız bu çiçekleri balkonlarında, evlerinde rahatça yetiştirecektir. Etkinliğimize vatandaşların talebi çok fazla oldu. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla çiçek yetiştirip yine vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.