Esma Çakır - Roma /

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Roma ile karşılaşacak olan İspanyol ekibi Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique, turnuvanın favorisi olarak gösterildiklerini, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Devler Ligi'nin 1. Tur maçında AS Roma, bu akşam TSİ 21.45'te Olimpiyat Stadı'nda geçen yılın şampiyonu Barcelona'yı ağırlayacak.

İstediğini bulamayınca 2011-2012 sezonunda çalıştırdığı AS Roma'dan istifa eden ve 3 buçuk yıl sonra ilk kez tekrar Roma'ya dönen Luis Enrique, önemli karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonlar Ligi'ni üst üste iki kez kazanan bir takımın henüz çıkmadığı hatırlatılan ve kendilerinin favori olduğu belirtilen Enrique, bunun kendileri için teşvik edici olduğunu dile getirerek, "Biz bu mücadeleyi vermek istiyoruz, ama bunu sahada göreceğiz. Top dönmeye başladığında her şey değişir, ancak bir yere kadar. Evet biz favoriyiz" dedi. Enrique bundan mutluluk duyduğunu da ekledi.

"MESSİ FUTBOL TARİHİNİN EN GÜÇLÜSÜ"

"Leonel Messi mi Cristiano Ronaldo mu daha güçlü?" sorusuyla karşılaşan 45 yaşındaki teknik adam, "Herkesin fikrine saygım var. Ben ise, Leo'nun sadece dünyanın değil, futbol tarihinin en güçlü oyuncusu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İtalyan gazetecilerin, Roma'dan istifa etmesinin gerekçesine ilişkin sorular yönelttiği Enrique, "Roma'dan istifa etmemde kimsenin hatası yok. Bu sadece benim kararımdı. Roma'ya dair olumlu hatıralarım var. Serie A'nın zor bir lig olduğunu bilerek buraya gelmiştim zaten. Kulüp her zaman bana iyi davrandı. 'Burada kalsaydım ne değişirdi?' diye düşünmek anlamsız artık" ifadelerini kullandı.

ALBA: "MESSİ DİĞERLERİNDEN BİRKAÇ BASAMAK ÜSTTE"

Enrique'den önce basının karşısına çıkan Barcelona'nın yıldızı Jordi Alba ise, bir soru üzerine, Ronaldo'nun çok büyük bir futbolcu olduğunu, ancak diğer futbolculardan birkaç basmak yukarıda olan Messi'nin yaptıklarını kimsenin yapamadığını söyledi.

Şampiyonlar Ligi kupasını iki kez üst üse müzelerine götürmeyi istediklerini söyleyen Alba, "Ancak henüz yolun başındayız. Biz Barcelona'yız. Roma da dahil, tüm maçları kazanmak için oynamalıyız" dedi.

Bu arada, karşılaşma öncesi son hazırlıklarını yapan Barcelona'nın, Olimpiyat Stadı'ndaki antrenmanının ilk 15 dakikası basın mensuplarına açıldı.

Efsanevi Uruguaylı eski futbolcu Alvaro Recoba da antrenmanı izleyenler arasındaydı. Recoba, yıldız oyuncular Leonel Messi ve vatandaşı Luis Suarez'le bir süre sohbet etti.