Tarım Sigortaları Havuzu(TARSİM), geçtiğimiz günlerde başta Giresun olmak üzere Doğu Karadeniz'deki bir çok il ve ilçede meydana gelen fırtına nedeniyle fındık ürünü zarar gören üreticilerin mağdur olmaması için hasar tespit çalışmalarına hiç vakit kaybetmeden başlanıldığını açıkladı.

SADECE GİRESUN'DA 11 BİN İHBAR
Yapılan açıklamada, mayıs ayının ilk iki haftalık döneminde, sadece Giresun ilinden fırtına nedeniyle 11 bin adedin üzerinde hasar ihbarı alındığı, bu ihbarların neredeyse tamamının fındık ürününe ait olduğu bildirildi ve şu bilgilere yer verildi: 

“Özellikle 9-10 Mayıs tarihlerinde, Giresun ve çevre illerinde meydana gelen fırtına nedeniyle, çok sayıda fındık bahçesi zarar görmüş ve ihbarın alındığı gün itibarıyla, hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde, hasarların köy ve arazi bazında farklı boyutlarda gerçekleştiği görülmüştür. Titizlikle devam eden hasar tespit çalışmaları, en kısa sürede tamamlanacaktır. 

47 MİLYON PRİM, 64 MİLYON TAZMİNAT
Asılsız ihbarların önüne geçmek ve gerçekten hasarı olan üreticimizin mağdur olmaması için, üreticilerimizin bahçelerini kontrol ederek, ürünlerinde bir  hasar oluştuğunu tespit etmeleri halinde, hasar ihbarında bulunmalarını önemle rica ediyoruz. Sistem’in başlangıcından itibaren Giresun’da tarım sigortası yaptıran fındık üreticisi 47 milyon TL prim ödemiş, bunun karşılığında 64 milyon TL tazminat ödemesi almıştır. Hiçbir sigortalı üreticimizin en ufak bir endişe ve tereddüt duymasına gerek bulunmamaktadır. 

TARSİM olarak, bütün hasar ihbarlarını tek tek değerlendirip hasarı olanların tespitini yaparak tazminatlarını en kısa sürede ödeyeceğiz. TARSİM, her zaman olduğu gibi, bu yıl da sigorta yaptıran fındık üreticisine çare olacaktır.” 

Geçtiğimiz günlerde bir çok bölgede meydana gelen aşırı fırtına, Doğu Karadenizli fındık üreticisine büyük darbe vurdu.