Ajans Asya Fuarcılık ekibinin; Van ve Van ilinde düzenlenen fuarları tanıtmak, ilin ve bölgenin potansiyelini birebir firmalara anlatmak amacıyla başlatmış olduğu Türkiye turunun 1. etabını tamamladı.
Açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Genel Müdürü Bahattin Abukan, toplamda 8 bin 500 kilometre yol katlederek Ankara, İstanbul, Kayseri, Elazığ, Malatya, Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Eskişehir, Konya, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman illerini dolaştıklarını söyledi. Başta ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölge müdürlükleri olmak üzere sektör ile alakalı firmaları tek tek ziyaret ederek Van ve bölge potansiyeli hakkında firmaları bilgilendirdiklerini ifade eden Abukan, firmaları gerek fuar için ve gerekse bölgeyi daha iyi tanıyabilmeleri için Van’a davet ettiklerini söyledi.
Ajans Asya Fuarcılık Genel Koordinatörü Murat Çakır ise, görüşülen firmaların büyük bir bölümünün bölgedeki potansiyelin ve büyük pazarın farkında olduklarını, ancak bölgesel olaylar ve depremin oluşturduğu olumsuz havadan dolayı bölgeye sıcak bakmadıklarını kaydetti. Buna karşın bazı firmaların da bölgenin ekonomik potansiyelinden habersiz olduklarını, bölge hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını dile getiren Çakır, Van ve bölge dinamiklerinin bu konuda daha duyarlı davranmaları gerektiğini kaydetti. Çakır, “Özellikle büyük firmaların bölge fuarlarına katılımları sağlanarak bu ön yargılar kırılmalı, ayrıca gerek tarım ve inşaat ve gerekse turizm açısından ilimizde ve bölgemizde muazzam bir potansiyel mevcut. Ancak firmalarımızın çoğu bu konuda habersiz. İlin ve bölgenin tüm dinamikleri aralarındaki siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakmalı, bölgenin gelişmesi açısından birlik olmalı ve dayanışma örneği sergilemeliler. Ülkemizin ve bölgemizin geleceği açısından şans olan fuara sahip çıkılmalı” dedi.
15-18 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Van İnşaat ve Yapı Fuarı hazırlıkları kapsamında Türkiye turlarının devam edeceği belirtildi. (MSA-Y)