Alanya Belediyesi’nin 28-29-30 Mayıs’ta gerçekleştireceği 16. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali kapsamında, Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü’nün (AFSAK) düzenlediği Alanya Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı. Bu yıl 12.’si yapılan Alanya Ulusal Fotoğraf Yarışması, fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı ve fotoğraf sanatçılarını ödüllendirmeyi amaçlıyor.
Bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 16. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenecek 12. Alanya Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın son katılım tarihi 15 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) onayladığı yarışmaya, Türkiye’nin her yerinden çok sayıda fotoğraf sanatçının ilgi göstermesi bekleniyor.
Yarışma sonunda birinciye 2000TL, ikinciye 1500TL, üçüncüye 1000TL ve Alanya temalı Festival Özel Ödülü’nü kazanana ise 750TL verilecek.
Küratörlüğünü AFSAK’ın yaptığı 12. Alanya Ulusal Fotoğraf Yarışmasına başvurmak isteyen fotoğraf sanatçıları, http://www.tfsfonayliyarismalar.org, www.afsak.org ve www.alanya.bel.tr internet sitelerinden ayrıntılı bilgi alabilecekleri bildirildi.