Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis üyesi ve Eskişehir birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Anneler Günü nedeniyle bir dizi etkinliğe katılarak anneleri unutmadı.
Usluer, ilk olarak Türk Kadınlar Birliği’nin düzenlediği Anneler Günü organizasyona katıldı. Usluer, Türk Kadınlar Birliği Eskişehir Şubesi Başkanı Ayşegül Ünügür’e teşekkür etti. sonra Hamam Yolu Caddesi’nde Eskişehirli annelere karanfil dağıtan Usluer, son olarak Mamuca Göleti’nde düzenlenen Anneler Günü pikniğine katıldı. Usluer, Anneler Günü mesajında, gülen anneler istediğini söyledi. ’Analar ağlamasın’ diyerek gerçekten sorunlarının çözümü bulunmuş evlatları iyi konumda, evlatları okuyabilen, evlatları karnı doyan, evlatları iş bulabilen anneler istediğini kaydeden Usluer, sosyal demokrat bir parti olan CHP iktidarında aile sigortası kapsamında hiçbir hanenin gelirinin 720 TL altında olmayacağının altını çizdi. Usluer, bunun bir seçim yatırımı olmadığını bir sosyal çözüm olarak görülmesini istedi.
ANNELERE VERİLEN KIYMET SADECE ANNELER GÜNÜYLE SINIRLI KALMAMALI
Anneler Günü denince tüm dünyadaki anneleri düşündüğünü aktaran Usluer, şöyle konuştu;
"Her Mayıs ayının ikinci Pazar günü hep birlikte Anneler Gününü kutluyoruz. Anneler Günü dendiğinde açıkçası benim aklıma ’anneme ne hediye alacağız, çarşılara çıkalım hediye seçelim’den ziyade annemizi daha çok nasıl mutlu edebiliriz geliyor. Tabii ki anne deyince kendi annelerimizin dışında veya kendi anne sıfatımızın yanında dünyada yaşayan tüm anneleri düşünüyorum. Anneler bebeğin doğumu ile başlayan onun büyümesi, erişkin olması, evliliği tüm süreçte en büyük payı sağlayan kişilerdir. En çok kaygı duyan, en çok üzülen, en çok yorulan annelere verilen kıymet sadece anneler günüyle sınırlı kalmaz ise daha doğru olur diye düşünüyorum."
TÜRKİYE’DE ANNE OLMAK DAHA ZOR
Türkiye’de anne olmanın daha zor olduğunu öne süren Usluer, "Çünkü Türkiye’de Cumartesi anneleri var, ağlayan, çocuklarının yolunu gözleyen, çocuklarını doyuramayan, çocuklarının işsizliğine üzülen, çare bulmaya çalışan anneler var. Ben istiyorum ki önümüzdeki yıllarda ’analar ağlamasın’ sözü içi boş, sadece bir günün içi doldurmak üzere söylenen bir söz olmasın. ’Analar ağlamasın’ dediğimizde gerçekten sorunlarının çözümü bulunmuş evlatları iyi konumda, evlatları okuyabilen, evlatları karnı doyan, evlatları iş bulabilen anneler olsun istiyorum. Ben diliyorum ki, önümüzdeki yıl Cumartesi annelerinden bir kez daha bahsetmeyelim. Çünkü son zamanlarda anne kavramı ile en özleşmiş üç kavram var. Birisi teröre kurban giden vatandaşlarımızın anneleri, ikincisi evlatlarının yolunu gözleyen Cumartesi anneleri, üçüncüsü faili meçhullerin anneleri. Gülen anneler istiyorum" diye konuştu.
HİÇBİR HANENİN GELİRİ 720 TL ALTINDA OLMAYACAK
Bu Anneler Gününün bir özelliği olduğuna dikkat çeken Usluer, "7 Haziran’da genel seçimlere gidiyoruz. Seçim propaganda sürecinde annelerle birlikte olduk. Anneler iş aş derdinde, anneler dertli. İşsiz ailelerin anneleri işi olmayan geliri olamayan ailelerin anneleri daha dertli. Bu bağlamda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ’Aile Sigortası’ kapsamında hiçbir hanenin gelirini 720 TL altında tutmayacağız. Bu bir seçim vaadi değil. Bu bir propaganda aracı değil. Bu bir sosyal çözüm. Sosyal devletin sosyal güvenlik kapsamında getirdiği çözümdür. Biz evin direğinin, evin dirliğini sağlayanın kadın olduğuna inanıyoruz. Aile sigortası kapsamında bu desteğimizi de annelere yaparak bir sosyal demokrat parti olarak anneleri ne kadar önemsediğimizi bu şekilde göstereceğiz" şeklinde konuştu.