Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 3 gün boyunca süren "2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi" bugün sona erdi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde 20 Mayıs 2015 günü büyük bir katılım ile başlayan ve 3 gün süren zirve, Bilecik merkez, Osmaneli ve Söğüt ilçe gezileri ile son buldu. Gezilerin arasında Bilecik Gölpark Çınar Bahçe’de düzenlenen öğle yemeği sonrası zirveyi değerlendiren Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, özel bir çalışma kapsamında Bilecik’i tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Nayir, "Üniversitemiz önemli bir konuyu tespit etmiş güzel bir ilgi görerek yüksek bir katılımla bu konuyu yüksek bir başarıyla tamamladılar. Bu bölümde de ilimizi gezdirmeyi ilimizin güzelliklerini gelen misafirlerimizle paylaşmayı düşünmüşler. Bugün de bu bölümde de bizim misafirimiz oldular. Hava da buna çok güzel müsaade etti, iklim olarak bölge olarak, göletimiz olarak zannediyorum her şey mükemmeldi. Gelen misafirlerimizin de ilimizden memnun olarak ayrılacağını düşünüyorum. Başarılı çalışmaların devamını bekliyoruz” dedi.
“MARMARA BÖLGESİ’NDE ARANAN VE PARLAYAN BİR ŞEHİR OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMASI MUHTEMEL”
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise, Bilecik’i temsil anlamında bu tür programların bölge potansiyelini, Türkiye ve dünya gündemine taşımak için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özcan, "Bu gelenek bu şekilde devam ederse bölgenin çok kısa bir sürede Marmara Bölgesi’nde aranan ve parlayan bir şehir olarak karşımıza çıkması muhtemel. Üniversite olarak bunlar bizim sorumluluklarımız o yüzden bunu görev bilincinde yapıyoruz. Bütün programlarda personelimle gurur duyuyorum. Kusursuz bir performans sergiliyorlar. İnşallah devletimiz milletimiz bu tür faaliyetlerle hakkettiği güzelliklere kavuşacaktır" diye konuştu.
“HANIMEFENDİYE RAPOR EN KISA SÜREDE SUNULACAK”
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran da, "Bilecik’te başlayan 2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, daha sonra Sapanca’da devam etti" diyerek, şöyle konuştu:
"Oradaki toplantıda da buradaki gibi çok büyük katılım vardı. Gerek ülkemizden gerekse yurt dışından katılımcıların çok güzel sunularıyla gayet iyi değerlendirildi. Ve son değerlendirme toplantısında da bu etkinlikte yer alan tarım konusu beslenme konusu ve diğer konuların uzmanlarına dönük raporlar istendi. Bu raporlar değerlendirildiğinde Cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendiye rapor en kısa sürede sunulacak. Bu rapora istinaden de gerekli işlemler yapılacak. Dolayısıyla insanlık tarihinin aynı zamanda insanlığın ülkemizin önemli bir sorunu olan sağlıklı beslenme konusunda ciddi adımlar atılarak bu sorunlarda insanların doğal beslenmesine dönük kararlar alınacaktır. İlimizde ve Sakarya’daki etkinliklerin her ikisini de çok büyük ilgi gösterilmesi bu konunun Türkiye gündeminde en önemli konulardan biri olduğunu göstermiştir. İlimiz adına ilimizin tanıtılması adına da çok büyük bir imkan kullanılmıştır."
Ayrıca yemeğe, Bilecik Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe ile Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş da katıldı.