Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO bünyesinde, ATSO üyelerinin ve girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek verecek, iş görüşmeleri ve toplantılar için kullanılabilecek şık ofislere sahip “İş ve İnovasyon Merkezi” kurulacağını açıkladı.

ATSO İş ve İnovasyon Merkezi’nin Oda üyelerinin yanı sıra girişimci adaylarına da hizmet vereceğini kaydeden Başkan Çetin, “Oda olarak en fazla önem verdiğimiz konuların başında girişimcilik kültürünü geliştirmek ve girişimcilere destek olmak geliyor. Bu kapsamda ATSO Hizmet Binasında faaliyetlerine başlayacak olan “İş ve İnovasyon Merkezimiz”, ATSO üyeleri, iş ortakları, öğrenciler ve girişimci adaylarının fikirlerini hayata geçirmelerine destek verecek bir platform olarak hizmet verecek." dedi.

Prototip geliştirmeye imkân veren makine parkı

Girişimcilerin makul bir kullanım bedeli karşılığında son teknoloji ekipmanlarla prototip geliştirmelerine imkan verecek bir donanım oluşturacaklarını söyleyen Çetin, " Oluşturduğumuz bir ekip, Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Protelye, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Ankara Teknopark bünyesindeki Nar Kuluçka Merkezi, ODTÜ Teknokent gibi benzer örneklere sahip merkezleri incelediler. Yurtdışı örnekleri araştırdılar. Konuyu akademisyenlerle ve sektörden ilgili arkadaşlarımızla değerlendirdik. Bu bilgiler ışığında iş modelimizi ve gerekli makine parkını oluşturuyoruz." diye konuştu.

3 boyutlu yazıcı (3d printer) hizmete girdi

Bir 3 boyutlu yazıcı (3d printer) alarak ilk adımı attıklarını, üç boyutlu yazıcının hizmete girdiği bilgisini veren Çetin, oda bünyesindeki AR-GE Merkezinin sorumluluğunda, randevulu olarak üyelere ve eğitim kurumlarına hizmet verilmeye başlanıldığını kaydetti.

Yeni teknoloji odaklı eğitimler, başarılı iş fikirlerine destek

Makine parkını oluşturup çalışmayı sonlandırmayacaklarının altını çizen ATSO Başkanı Çetin, yetkin kişilerin merkeze davet edileceğini, eğitim ve atölye çalışmaları alanında yeni teknolojiler ve bunların kullanılması konusunda eğitimler düzenleneceğini söyledi.

Ayrıca girişimcilere oluşturulacak ön kuluçka merkezi ile uygun ortam tahsis edileceğini hatırlatan Çetin, başarılı iş fikirlerinin en doğru yapı ile teknopark veya kuluçka merkezlerine yönlendirilmesinin sağlanacağını kaydetti.

İş Görüşmeleri ve Toplantılar İçin Ofisler

Bu çerçevede kiralanabilir ofisler ve toplantı salonları da oluşturacaklarını söyleyen çetin " Arzu eden üyelerimiz, girişimciler iş görüşmelerini ya da toplantılarını Odamız hizmet binası içerisinde kendilerine tahsis edilecek teknik donanıma sahip şık bir mekânda yapabilecekler.” dedi.