SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), ikinci faz olarak devam ettireceği "Her Sokak Aydınlık” projesi kapsamında bu yıl 7 milyon 500 bin lira tutarında yatırım planlıyor.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 2017 yılı içerisinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yapmayı hedefleyen ÇEDAŞ, müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik, kaliteli ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti sunmak amacıyla yaptığı yatırım çalışmalarını sürdürüyor.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, müşteri memnuniyetinin sağlanması, kaliteli ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti anlayışıyla 2016-2020 dönemini kapsayan üçüncü uygulama dönemi içerisinde, hizmet bölgelerinde 500 milyon lirayı aşan yatırım planlaması yaptıklarını belirtti.

Akboğa, özellikle 2017 yılı için müşterilerden gelen talepler ve yapılan saha araştırmaları sonucu elde edilen veriler doğrultusunda armatür yenileme çalışmaları yaparak taleplerin karşılanacağını aktardı.

Kamu eliyle yapılan aydınlatma tesislerinin özellikle şehir ve ilçe merkezlerinde yeni teknolojiye uygun hale gelmesi amacıyla başlattıkları Her Sokak Aydınlık Projesini ikinci faz olarak sürdürdüklerini ifade eden Akboğa, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda hizmet bölgemizde bulunan aydınlatma gücünde ve kalitesinde sorun tespit ettiğimiz eski armatür ve lambaların değişim işini yapacağız. 2016-2020 yılını kapsayacak şekilde yaptığımız planlamada toplamda 120 bin civarında, 2017 yılı için ise 50 bin armatürü yenileyerek montaj işlemlerini yapacağız. 2017 yılında bu iş için yaklaşık 7 milyon 500 lira ödenek ayırdık."