ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kamp yapan Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, "Gazeteciler arasında konuşulan transfer haberlerini dikkate almıyorum. Şuanda burada mutluyum" dedi.
Fernando Muslera, Goldcity Otel'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İngiltere devi Liverpool'un kendisine talip olduğu yönünde çıkan haberler üzerine sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılıp ayrılmayacağı sorulan Muslera, kendisine direk olarak bir transfer teklifi gelmediğini belirterek, "Gazeteciler arasında konuşulan transfer haberlerini dikkate almıyorum. O yüzden şuanda burada mutluyum" dedi.
Prandelli ve Hamzaoğlu dönemini kıyaslaması istenen Muslera, her iki antrenörün stili ve çalışma tarzının farklı olduğunu söyledi. İtalya'da farklı bir çalışma stili olduğunu dile getiren Muslera, "Ben İtalya'da 4 sene kaldım. Çalışma tarzını biliyorum. O yüzden adaptasyon süreci biraz daha fazla sürebiliyor. Yerli bir antrenör, yerli futbolcuların ve takımın isteklerini daha iyi anlayabiliyor. O yüzden adaptasyonu daha kolay oluyor" diye konuştu. Takımın kötü sonuçlar aldığı dönemde dahi futbolcuların bir kısmına tepki gösterilirken taraftarın kendisine hep sahip çıkıldığı söylenen Muslera, "Her takımın yaşayabileceği bir periyottan geçmiştik. Taraftarların destekleri için teşekkür ediyorum. Bana hep pozitif davrandılar. O yüzden benim burada çok mutlu olmama sebep oluyorlar. Böyle kötü bir periyottan çıkmayı başardık ve eski halimize dönmeyi başardık. O yüzden bu konuda çok mutluyuz" dedi.
'Galatasaray Chedjou'yu arar mı? sorusunu ise Muslera, "Chedjou bizim için çok önemli bir futbolcu olduğunu biliyoruz ve baktığınızda onun yerini doldurabilecek futbolcularımız da var. Şimdi milli takıma gitti ama onun yerine Hakan Balta'yı koyabiliriz. Ya da Koray Günter olabilir. Çünkü kendisi çok büyük bir gelişim gösteriyor. Yerini doldurabiliriz ama onun kadar olur mu, tabi onu görmemiz gerekiyor" diye yanıtladı.
Kariyer planlamasıyla ilgili düşüncesi sorulan Muslera, "Lazio döneminden Galtasaray'a geçtiğimde her zaman gelişme göstermek isteyen bir takıma geçtiğimi düşünüyordum. Çünkü ben de her zaman gelişme göstermek istiyorum ve her sene Avrupa kupasına gitmeyi hedefleyen bir takım var. Şampiyonlukları hedefleyen bir takım var. O yüzden ben her futbolcu gibi büyük takımlarda oynamayı hayal ederim ve şu anda büyük bir takımdayım. Bu yüzden geleceğimi iyi hissediyorum. Burada devam etmeyi planlıyorum" diye konuştu.
ANCAK BÖYLE BİR GOL SONUCU DEĞİŞTİRİRDİ
Şampiyonluk yarışı hakkında düşüncesi istenen Muslera, bu sene hedeflerinin 4'üncü yıldızı almak olduğunu kaydederek "Bunun için Fenerbahçe ve Beşiktaş ile rekabet var. Ama biz her sene şampiyonluk yaşamak isteyen bir takımız. Umarın sezon sonunda da gülen taraf biz oluruz" dedi.
Kolombiyalı James Rodriguez'in Dünya Kupası'nda Uruguay'a attığı golün 2014 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi golü seçilmesiyle ilgili düşüncesi sorulan Muslera şöyle dedi:
"O golü herkes takdir etti. Golsüz giden bir maçta ancak böyle bir gol sonucu değiştirebilirdi. Bu golden sonra sadece tebriklerimi sunmam gerekir. Eğer o gol olmasaydı maç 0-0 devam ederdi."

FOTOĞRAF