GAZİANTEPSPOR maçından sonra meydana gelen olaylarla ilgili Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yöneticiye verilen cezalar Trabzonspor'da büyük tepkilere sebep olurken Tahkim Kurulu’ndan talep edilecek sözlü duruşmalı savunma için hazırlık yapılmaya başlandı.
331 GÜNLÜK CEZA
PFDK tarafından Trabzonspor’a 2 maç seyircisiz oynama, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, 8 yönetim kurulu üyesinin dışında Sportif Direktör Süleyman Hurma’ya da toplam 3311 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon 45 bin lira para cezası camiada, "Ağır ceza" yorumlarına sebep oldu.
"HAK ETMEDİK"
Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, haketmedikleri ağır cezalar karşısında Tahkim kurulu’na başvuracaklarını, sözlü duruşma talep edeceklerini söyledi. Trabzonspor’un savunmasını hazırlamaya başladığı, savunmada üzerinde durulacak konuların belirlendiği ifade edildi.
FİZİKİ MÜDAHALE YOK
Buna göre bordo mavililer, hakemlerin güvenlik nedeniyle soyunma odası kapısını kendilerinin kilitlediği, Çağatay Şahan ve yardımcılarının hiçbir fiziki müdahale olmadan güvenli şekilde stadyumdan çıkarıldığı, yöneticilerin Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nün talimatlarının dışında hareket etmediğini savunmada ön plana çıkaracak.
GÖRÜNTÜ KAYITLARI TOPLANIYOR
Ayrıca hakemlerin çıkışı sırasında soyunma odasında çekilen görüntülerin de toparlanmaya başladığı, bu görüntülerde bordo mavili yöneticilerin hakemin çakışına yardımcı oldukları, küfretmek isteyen bazı kişileri engellediklerinin görüldüğü ve bunların da dosyaya delil olarak konulacağı vurgulandı.
KİMLER NE KADAR CEZA ALDI
Trabzonspor: Kendi sahasında 2 maç seyircisiz oynama ve 60.000 TL, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu: 280 gün ve 150.000 TL, Yönetici Yakup Aslan: 410 gün ve 230.000 TL, Yönetici Köksal güney: 1 yıl ve 200.000 TL, Yönetici Ömer Demir: 1 yıl ve 200.000 TL, Yönetici Ali Kemal Başaran: 1 yıl ve 230.000 TL, Yönetici Ali Uzunay: 410 gün ve 260.000 TL, Yönetici Onur İncehasan: 1 yıl ve 230.000 TL, Yönetici Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu: 1 yıl ve 230.000 TL, Yönetici Mehmet Terzi: 1 yıl ve 230.000 TL,  Sportif Direktör Süleyman Hurma 21 gün ve 25.000 TL"
YEREL BASIN DA TEPKİLİ
Trabzonspor'un ve yöneticilerin aldığı cezalara yerel gazeteler de tepki gösterdi. Karadeniz Gazetesi, ''PFDK'dan Trabzonspor'a rekor ceza. Yuhh! Fener kupayı, hakemler puanları çaldı, ses yok. Hak arayışına ceza var. Söylesene TFF, hırsızın hiç mi suçu yok?'' başlıklarını kullandı. Son Nokta Gazetesi, ''TFF’den ancak bu beklenirdi. Faturayı çok ağır kesti'', İlkhaber Gazetesi, ''Fatura ağır oldu'' dedi.

FOTOĞRAF