İSTANBUL (AA) - Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Genel Sekreterliği görevi, 21 Ağustos'tan itibaren Özgür Barut tarafından yürütülecek.

MESS'den yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında Genel Sekreter Baş Yardımcısı olarak göreve başladığı MESS'de, 2013 yılından bu yana Genel Sekreterlik görevini yürüten Hakan Yıldırımoğlu, 18 Ağustos itibarıyla görevinden ayrılacak. Yıldırımoğlu, gelecek dönemde Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak MESS'e katkı vermeye devam edecek.

MESS Genel Sekreterliği görevini ise 21 Ağustos'tan itibaren Özgür Barut yürütücek.


Verilen bilgilere göre, 2015 yılından bu yana Koç Holding İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü görevinde bulunan Özgür Barut, Koç Topluluğu iştirakleri genelinde endüstriyel ilişkiler ve çalışma hayatına yönelik çalışmalar yürüttü.

2013-2015 arasında Coca-Cola İçecek'te Grup Toplam Ödüllendirme ve Sistem Direktörü olarak çalışan Barut, Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu'da ücretlendirme, çalışma hayatı, endüstriyel ilişkiler projelerinin liderliğini yaptı.

Özgür Barut kariyerine 2003 yılında, Hay Group Türkiye Ödüllendirme Danışmanı olarak başladı. 2005 yılında geçtiği Bayer Türkiye'de, Ücretlendirme ve Ek Menfaatler Uzmanı olarak çalıştı.

Temmuz 2007'de tekrar çalışmaya başladığı Hay Group'ta sırasıyla Bilgi Hizmetleri Müdürü, Bilgi Hizmetleri İş Birimi Lideri ve Kıdemli Ödüllendirme Danışmanı olarak görev yaptı.

2011-2013 arasında Vodafone Türkiye'de Ücretlendirme ve Ek Menfaatler Kıdemli Müdürü olarak görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Barut, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde yüksek lisansını tamamladı.