Gaziantep’te düzenlenen Royal Halı Erkekler Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes finalde karşı karşıya gelecek.
Gaziantep’te düzenlenen Royal Halı Erkekler Türkiye Kupası’nda şampiyon olmak için mücadele edecek olan Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’in başantrenörleri, iki oyuncusu ve TBL Direktörü Samer Şenbayrak basın toplantısında bir araya geldi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, “Yaklaşık bir aydır bu kupanın heyecanını yaşıyoruz. Bir haftadır da Gaziantep’te büyük bir misafirperverlikle karşılaştık. Çekişmeli maçların oynandığı kupa finalinde ülkemizin güzide ekipleri karşılaşacak. Kupayı en fazla kazanma başarısı gösteren Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker kozlarını paylaşacak. Turnuvada sonucu önceden kestirilmesi mümkün olmayan maçlar izledik. Atmosferimiz çok güzel. Hava koşulları nedeniyle seyirci sayısının az olduğu gözükse de halkın ilgisi çok fazla. Ev sahibi ve sponsor Royal Halı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Gaziantep ve civarında yaşayan tüm basketbolseverleri final mücadelesine davet ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
OBDADOVIC: "FİNALE ÇIKMAYI HAK ETTİK"
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise finale çıkmayı hak ettiklerini belirterek, "Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Özellikle finalde yer alacağımız için mutluyuz. İki tane çok zorlu karşılaşma oynadık. Ama sonunda finale çıkmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Rakibimizle çok kısa zamanda karşılaşmıştık. İki tarafta birbirini iyi tanıyor. Seyir açısından güzel bir karşılaşma olacak. Organizasyondaki herkese ve halka burada göstermiş oldukları misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
IVKOVIC: "BİZİM İÇİN BU KARŞILAŞMA ÇOK ÖNEMLİ"
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, final mücadelesiyle ilgili şunları söyledi:
“Anadolu Efes için bu karşılaşma çok önemli. Kupada şu anda en iyi iki takım karşı karşıya gelecek. Bu yıl Fenerbahçe Ülker ile iki kez karşılaştık ve bu üçüncü maçımız olacak. Çok yüksek seviyede bir karşılaşma olacak. Ayrıca organizasyonu düzenleyen yetkililere ve Royal Halı’ya teşekkür ediyorum.”
Fenerbahçe Ülker’in oyuncusu Emir Preldzic ise iki gün boyuncu çok heyecanlı maçlar oynadıklarını vurgulayarak, “İki maçımızı da son dakikalarda kazandık. Şimdi Anadolu Efes ile finalde karşılaşacağız. Çok zor bir rakip olacak. Amacımız kupada şampiyonluğa ulaşmak olacak” ifadelerini kullandı.
Anadolu Efes’in oyuncusu Doğuş Balbay da turnuvaya hazırlanırken, finale kalacaklarını planlayarak geldiklerini vurgulayarak, “Şimdi final maçında Fenerbahçe Ülker’e karşı kupa maçına çıkacağız. Galatasaray Liv Hospital ve Darüşşafaka Doğuş gibi iki takımı devirerek buraya geldik. Geçen sene de final oynamıştık. Ancak kupayı kazanamamıştık. Umarım bu yıl hatalardan ders çıkartıp kazanan taraf oluruz” sözlerini sarf etti.
Konuşmaların ardından basın toplantısına katılanlar toplu halda basın mensuplarına poz verdi.