Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 4 bin kişilik iftar yemeğine katılan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2002 yılında yüzde 34,5 ile parlamentoya 367 Milletvekiliyle giren Ak Parti'nin 7 Haziran genel seçimlerinde yüzde 42 oyla 258 Milletvekili ile parlamentoda yer almasının seçim sisteminin cilvesi olduğunu söyledi. 
Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Ramazan ayında düzenlenen iftar yemeğine, Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale eski Milletvekili İsmail Kaşdemir, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
SEÇİM SİSTEMİNİN BİR CİLVESİDİR
Türkiye'nin 13 yıllık Ak Parti iktidarlığı döneminde istikrarla büyüyen bir ülke olarak yoluna devam ettiğini de kaydeden Mustafa Şentop, "Bu istikrarlı yürüyüş kendi kendine olmadı. Ak Parti'nin 13 yıllık dönemde dirayetli, basiretli bir yönetimin etkili çalışmalarıyla bu ortamı sağlamıştır. 7 Haziran genel seçimlerinde farklı bir Türkiye tablosu ortaya çıktı. Bu tablo seçim sisteminin gereği olarak ortaya çıkmıştır. 2002'de Ak Parti yüzde 34,5 oy aldı. Anayasayı değiştirecek 367 Milletvekiliyle parlamentoya girdi. Şimdi onun 7 puan üzerinde bir oy aldı. Yüzde 42 oyla Ak Parti, ama bu sefer 258 Milletvekiliyle temsil ediyor. Bu seçim sisteminin bir cilvesidir. Milletimizin tercihini hürmet ediyoruz. 7 Haziran seçimleri akşamından itibaren partimiz olarak milletimiz nasıl bir sonu ortaya çıkardıysa, tablonun gereğini yapmaya hazırız. Bazı parti genel başkanları millet bize muhalefet yapmayı görev verdi diyor. Bunu söylemeye en çok hakkı olan parti Ak Parti'dir. Bizde bunu söyleyip, geriye çekilebiliriz. Ama etrafımızda yaşanan ekonomik krizlerle birlikte Suriye'de yaşanan asayiş ve güvenlik sıkıntılarından dolayı Türkiye'nin bu durumda hükümetsiz kalması, Türkiye'nin bir hükümet kuramama gibi bir lüksü yok. Biz 7 Haziran akşamı milletimizin verdiği sonuca razıyız. Ama Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak üzere yola koyulduk. Pazartesi gününden itibaren Sayın Genel Başkanımız diğer partilerle hükümet kurmak için görüşmelere başlayacak. Bir hükümet çıkarabilmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız" dedi.
BİZİ UYANKLIĞA, İKAZA DAVET EDİYOR
Mustafa Şentop konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün Srebrenitsa'da katliamın yıldönümüydü. Orada Boşnak asıllı Müslüman kardeşlerimiz bundan 20 yıl kadar önce insanlık tarihinin en vahşi hunhar katliamlarından birine maruz kaldılar. Avrupa'nın göbeğinde Avrupa'nın gözetimi altında gerçekleşti. Suriye'de, Irak'ta Myanmar'da da bu tür olaylar devam ediyor. Geriye dönüp baktığımızda bizim her 10 ya da 20 yıl her Ramazanda bizim inancı paylaştığımız Müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımızın bir takım zulümlere maruz kaldığını görüyoruz. Bu bizim vicdanımızı dağlıyor, ama birazda Türkiye'nin güçlü olması, Türkiye'nin sesinin güçlü çıkması bakımından bizi uyanıklığa, ikaza davet ediyor. Suriye, Iran, İran, Ermenistan, Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşanan olayları apaçık ortada. Etrafımız ekonomik ve siyasi bakımdan yönetilemez hale gelmiş durumdadır."

FOTOĞRAFLI