Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) üyesi grup, dernek binalarının boşaltılmak istendiği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaptı.
Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen grup, "Kasımızın son damlasına kadar" yazan pankart ve dövizlerle bir süre bekledi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.
Dernek üyeleri, 1 Temmuz 2015 günü Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıyla, 7 Temmuz 2015 Salı günü Saat 11.00'e kadar derneğin boşaltılmasının istendiğini belirtti.

"KENDİMİZİ ZİNCİRLEYECEĞİZ"
İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan randevu istediklerini söyleyen KASDER Yönetim Kurulu üyesi Gülizar Resuloğlu, “Bizi neden çıkartıyor. Başkaları adına bu işlemin yapıldığına inanıyoruz. Kendisi gelse bize dese ki 'Arkadaşlar ben bu işi yapmıyorum' Bizimle asla görüşmüyor. Başkanımız da kaç defa istedi. Ona da randevu vermedi. 7 Temmuz Salı sabahı biz oradayız. Kendimizi zincirleyeceğiz. Çıkmayacağız" dedi.

"BİZE DÜŞMAN DEĞİL DOST OLUN"
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Demirözen, grup adına yaptığı açıklamada, Bakırköy'de bulunan dernek binalarının boşaltılması için kaymakamlık tarafından kendilerine yazı gönderildiğini ve verilen sürenin yarın sona ereceğini söyledi.

Dernek binasında 25 yıldır faaliyette olduklarını anlatan Demirözen, "Burada kalmaya devam etmek istiyoruz. Bu, kamu yararına çalışan derneğimizin en doğal hakkıdır. Sorunun çözülmesi için Sayın Kadir Topbaş'tan randevu talep ediyoruz ancak bugüne kadar bu talebimize olumlu cevap verilmedi" ifadelerini kullandı.
Demirözen, kas hastaları olarak çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini dile getirerek "Bize düşman değil dost olun. Bizi, kiracısı olduğumuz bir avuç toprak parçasından sokağa atmak yerine, bu arsayı bedelsiz olarak bize verin ve bundan gurur duyun. İstanbul şehrinin belediyesine yakışacak olan budur. Bu kentin bir parçası da bizleriz. Bizimle görüşün ve bizi dinleyin" diye konuştu.

 Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

(FOTOĞRAF)