Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesi havaların aşırı ısınması ile birlikte köpeklerin akınına uğradı. Hastaneye en fazla müracaatın köpek sahipleri tarafından yapıldığı ve en çok vakanın köpekler olduğu öğrenildi.
Yaklaşık 16 yıl önce Merhum Süleyman Demirel tarafından hayvan hakları gününde, hayvan kurban edilerek açılışı yapılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kısa sürede bölgenin hatta Türkiye’nin en önemli hayvan hastaneleri arasında yer aldı. Deveden kediye kadar tüm hayvanların muayene ve tedavisinin yapıldığı, dişten göze kadar tüm birimlerin yer aldığı ADÜ Veterinerlik Fakültesi’nin en fazla köpeklere hizmet verdiği öğrenildi.
“HAYVAN SEVERLER EN FAZLA KÖPEK SEVİYOR”
Aydın’da ve ülke genelinde hayvan severlerin en fazla köpeklerle ilgilendiğini belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen Veterinerlik Fakültesi yetkilileri, “Durumu müsait olan eğlence için köpek alıyor. En fazla da süs köpeği olarak bilinin fino köpekleri tercih ediyorlar. Çobanlık yapanlar ya da hırsızlık olaylarından endişe edenler ise büyük boy köpek besliyorlar. Ekonomisi iyi olanlar köpekler hastalandığında hekime getiriyor. Durumu iyi olmayan veya vicdani sorumluluk duymayanlar bir süre sonra köpeği sokağa atıyorlar. Bu durumda da havyan severler sokakta hasta gördükleri köpekleri hastaneye getiriyor. Aydın’da hayvan severler en fazla köpeklere ilgi gösteriyor” diye konuştular.