Samsunspor Haber - Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'de hafta sonu deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor maçı hazırlıklarını Nuri Asan Spor Tesisleri’nde yaptığı tek antrenman ile sürdürdü. Neşe içerisinde geçen antrenmanda oyuncular ayak tenisi oynayarak moral depoladı. Antrenman öncesinde basın mensuplarına demeç veren Gökay İravul ve Kenan Karışık, bir an evvel alt sıralardan kurtularak üst sıralarda mücadele etmek istediklerini söyledi.

GÖKAY: SAMSUNSPOR GİBİ OYNAYACAĞIZ
Geçen sene 2'li averajın önemini lig bitiminde gördüklerini bu nedenle rakibi Adana Demirspor'u yenmek için sahaya çıkacaklarını söyleyen Gökay İravul, “Adana Demirspor bizim direkt rakibimiz. Bu maça da bu bilinçle hazırlandık. Eskiye nazaran iyi durumdayız.  Fiziksel ve zihinsel olarak üst seviyedeyiz. Manisaspor maçından alınan galibiyet bize özgüven kazandırdı. Adana Demirspor maçında 'Samsunspor gibi' oynayacağız. Onların da çok iyi bir taraftarı var. Bu coşkulu seyirci, kendi sahalarında geriye düştüklerinde dezavantaj olabilir. Biz bundan yararlanmaya çalışacağız. Puan ya da puanlarla Samsun’a dönüp taraftarımızı ve kendimizi mutlu etmek istiyoruz" dedi.

'ŞAŞIRTICI YERLERE GETİRİR'
Alacakları seri galibiyetle ligde şaşırtıcı yerlere gelebileceklerini söyleyen Gökay, "Ligin sonlarına yaklaştıkça puan almak zorlaşıyor. Alacağımız seri galibiyetler belki de bizi şaşırtıcı yerlere getirebilir. Transfer tahtası yüzünden kadromuzu güçlendiremedik ama elimizdeki kadroyla da bir şeyler başarılabilir. Deplasmandan iyi puanla dönüp, üst sıralara tırmanmak istiyoruz” diye konuştu.

KENAN: GEREKİRSE STOPER OYNARIM
Takımdaki stoper eksikliğini kadro içerisindeki futbolculardan destekleyeceklerini vurgulayan deneyimli orta saha oyuncusu Kenan Karışık, “Şu anda kadromuzda defansif oyuncu konusunda eksiklikler mevcut. Bu bizim için bir bahane değil. Sonuçta sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Manisaspor maçının da kolay geçeceğini söylüyorlardı ama onlar da 11 kişi sonuna kadar mücadele ettiler. Önemli olan sahada doğru şeyleri yapmak. Transfer yapamadığımız için eksiklerimiz olacak. Adana'dan en kötü 1 puanla dönmek istiyoruz. Bunu başarabilecek güçteyiz. Alt sıralarla bağımızı koparıp üst sıralara çıkmak istiyoruz. Ben hiçbir maça direkt stoper olarak başlamadım. Bazı maçlarda maç içerisinde kısa sürelerde stoper mevkisine geçtim. Yapacak bir şey yok. Sonuçları birileri stoper oynayacak. Geçen hafta Çağrı oynadı, eksik olduğu zaman ben de oynarım. Başka arkadaşlar da bu mevkide denenebilir. Bir şekilde bu sorunu kendi aramızda çözeceğiz” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Samsunspor’un Adana seyahat programı da belli oldu. Kırmızı Beyazlılar, yarın saat 10.30’da Samsun-İstanbul aktarmalı Adana’ya gidecek. Saat 14.45’te Adana’ya varacak Samsunspor, 3 Şubat Cumartesi saat 15.30’da Adana Demirspor tesislerinde antrenman yaptıktan sonra kampa girecek. Kırmızı Beyazlılar 4 Şubat Pazar günü maç bitiminde saat 18.00’de Ankara aktarmalı Samsun'a dönecek.

Haber: Ali BİROL