Mardin’in Midyat ilçesindeki, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, eski devlet hastanesi binasının, Adliye Sarayı yerine, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılması için basın açıklaması düzenledi.
Seyitler Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi bahçesinde bir araya gelen STK temsilcileri, basın açıklaması düzenleyerek imza kampanyası başlattı. STK temsilcileri adına konuşan Rıfat Direkçi, yaklaşık 2 bin imza topladıklarını söyledi. Direkçi "Bizler eski Midyat Devlet Hastanesi yerinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasını istiyoruz. Midyat 105 bin nüfusu, 15 bin Suriyeli mülteci ile beraber, Gercüş, Dargeçit, İdil, ilçe merkezleri ve köyleriyle beraber ilçemizde sağlık hizmeti gören vatandaş sayısı 250 bin civarındadır. Midyat Toplum Sağlığı Başkanı bu ihtiyacı geçen ay dile getirmişti" dedi.
Eski devlet hastanesinin 40 yıldır sağlık alanında halka mal olduğunu ve bu alanda hizmet verdiğini kaydeden Direkçi, konuşmasını şöyle devam etti:
"Sağlık hizmeti veren bu yerin hiçbir şekilde başka bir amaç için kullanılmasını istemiyoruz. Mevki olarak buranın sağlık hizmeti vermesi daha uygundur. Toplu ulaşım yolu güzergahında olması bu açıdan önemlidir. Şu anda 300 bin lira harcanarak bir bölümü acil 112 istasyonu, bir bölümü Aile Sağlık Merkezi, bir bölümü de Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermektedir. Boş kalan acil binasına veya bunun yerine yapılacak yeni binaya ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istiyoruz. İleride imkanlar dahilinde lojman bölümünün de yıkılarak buranın 8 bin metre kare yerine bölgeye hizmet verecek. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılmasını talep ediyoruz. Midyat sivil toplum kuruluşları olarak, bu yerin Adalet Sarayı olarak değil, sağlık alanında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak görevine devam etmesini istiyoruz. Ayrıca burada şu anda hizmet veren Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin de aynı şekilde hizmet vermeye devam etmesini istiyoruz. Adalet Sarayı için Adalet Bakanlığı’na ait olan cezaevi çevresindeki arsaları daha uygundur. Bizler ilçe kaymakamımıza, valimize Sağlık Bakanlığı’mıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bütün Midyat ve çevre ilçelerinin bu isteğine olumlu cevap bekliyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.