Cumhurbaşkanlığı 1. tur seçimlerinde Samsun'da Recep Tayyip Erdoğan yüzde 62.02, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 31.47 oranında oy aldı. 2. tur seçimlerinde ise Erdoğan yüzde 65.34, Kılıçdaroğlu ise yüzde 34,66 oranında oy aldı. Milletvekilliği seçimlerinde de Samsun'da AK Parti yüzde 42.45 alırken, CHP ise yüzde 19.76'da kaldı. Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S muhabirleri, CHP'nin yıllardır Samsun'da istenilen başarıyı yakalayamama nedenlerini Canik'teki vatandaşlara sordu.

HDP'DEN YANA OLDUĞU İÇİN...

Hasan GÖZ: HDP'den yana olduğu için istediği oyları alamıyor. Bu millet enayi değil. 'Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağım' dedi. Doğal olarak oyumuzu vermedik. 

İCRAATLERİ ANLATAMADILAR

Şükrü YALKIN: CHP'nin HDP ile bir olmaması gerekiyordu. Yapması gereken icraatları iyi anlatamadılar. Herhangi bir muhalefet iktidar olmak istiyorsa gerek Samsun'da gerekse büyükşehirlerde belediyeleri almasına rağmen güzel çalışma yapmalıydı. 

VATANDAŞA ULAŞAMIYORLAR

Yakup KOCA: Ben de 'CHP Samsun'da istediği oyu neden alamıyor' diye kendi kendime soruyorum. Bence yeterince vatandaşa ulaşamıyorlar.

ERDOĞAN VARKEN ZOR

Kurtçe PEKER: Tayip baba varken CHP'nin Samsun'da da Türkiye genelinde de oy alması zor. Tayip baba yaşasın ömrü uzasın. 

ATATÜRK'ÜN PARTİSİNE YAKIŞIYOR MU?

Yahya KARATAŞ: CHP milletin değerleriyle kavgalı. Selahattin Demirtaş'a özgürlük diyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa olsa kendilerine ne söylerdi. Oradan buradan toplama partilerle iş yapmaya çalışıyorlar. Atatürk'ün partisine yakışıyor mu? 

AK PARTİ DAHA BAŞARILI

Özgür ÇINAR: Ben AK Partililiyim. Neden istemediği oyu alamadığına dair çok fazla şey söyleyemeyeceğim ama AK Parti daha başarılı. 

ERDOĞAN'IN DAHA ÇOK SEVENİ VAR

Onur ÖZKAN: Ben bildim bileli Samsun zaten AK Partili. Recep Tayip Erdoğan'ın daha fazla seveni var burada. Karadeniz hep öyle zaten. 

HDP'YLE BİR OLMASAYDI KAZANABİLİRDİ

Serdar CANİKLİOĞLU: HDP ile birlikte olmasaydı belki istediği oyları alabilir ve kazanabilirdi. 

GÜVEN VERMİYOR

Muhammed İNAL: CHP yöneticileri güveni tam insanlara geçiremiyor. Ben de güvenmiyorum. 

FARKLI YÖNLERE GİTTİ

Bahri VARLI: Bazı ayrıcalıklar oldu. CHP farklı yönlere gitti. HDP ile iş birliği yaptı. Vaatlerde bulundu ama gerçekleşmedi. 

DAHA YÜKSEK OY ALABİLİRDİ

Memiş DELİHASAN: Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir yerden beklediği oyu alamaz kesinlikle. HDP ile ortaklık yaptıkça Samsun'dan Atatürk'ün kurduğu şehirden kesinlikle oy alamaz. Ben AK Partili olarak HDP, yeni adıyla Yeşil Sol Parti'yle bu işi yapmasaydı ben daha yüksek oy alacağını düşünüyordum. 

TEPEDEN BAKIYORLAR

Ali Rıza TUNA: Samsun CHP'ye her dönem fazlasıyla desteğini vermiş. Ama CHP'nin bugün gelmiş olduğu noktayı görüyoruz. Vatandaşa hiçbir zaman vaat veremeyen, vatandaşa tepeden bakan bir anlayış var. Fazlasıyla oy aldı. O kadar almamalıydı bile. 

EKSİK YAPTIĞI ŞEYLER VAR

Mertcan ÇAKIR: Demek ki eksik yaptıkları şeyler var. 

SİYASET ANLAYIŞLARI YANLIŞ

Necmettin DEMİRCAN: Samsun'da hiçbir zaman istediği oyu alamıyor. Demek ki siyaset anlayışlarında bir yanlışklık var. İletişim kuramıyor, bir eksikliği var. 

AK PARTİ'Yİ DESTEKLEYEN ÇOK

Meryem ÇAĞLAYAN: Samsun'da AK Parti'yi destekleyenlerin sayısı daha fazla. Ben de AK Partiliyim. Recep Tayip Erdoğan'ı seviyoruz. 

DEĞERLERE TERS DÜŞMEMEK GEREK

Hacı Ahmet MIZIKACI: İstediği oyu alamamaları çalışmalarıyla alakalı. Milletin temel değerlerine ters düşmemek lazım. Anayasa'da belirtilen 4 temel esastan uzaklaşmadan en güzel şekilde bütün partilerin vatanımız milletimiz için çalışması lazım. Kim daha iyi halka hizmet edecekse ona göre hareket edilmesi lazım.

KARADENİZ'DEN OY ALAMAZ

İsmail BİLGİN: CHP, HDP ile birlikte adım attığı için Karadeniz'den oy alamaz. 

HALK KANDIRILMAK İSTEMİYOR

Kemal AK: CHP Atatürk'ün çizgisinden çıkmıştır. Artık insanlar kandırılmak istemiyor. 25 milyon oyu nasıl aldı? Şaşırdım açıkçası. 

POLİTİKALARI TUTARSIZ

Veysel TAŞÇI: CHP tutarlı bir politika izleyemiyor. Atatürk'ün çizgisinden çıktı. 

MUHALEFET GÜÇLÜ OLMALI

Semiha BEYAZEL: CHP yeterince çalışmadığı, verdikleri sözleri yerine getiremedikleri için istediği oyu alamıyor. Muhalefetsen güçlü olmalısın ki hükümeti dizginlesin.

DİĞER PARTİLER ETKİLEDİ

Osman ÇELİK: Cumhuriyet Halk Partisi ittifak kurduğu partilerden dolayı istediği oyu alamadı. 

KILIÇDAROĞLU ETKİSİ

Yüksel ÖZDİL: Cumhuriyet Halk Partisi beklediği oyu aslında alabilir. Ama Kılıçdaroğlu başta olduğu sürece, HDP ile ilişkisini kesmediği sürece kesinlikle alamaz.

ATATÜRK'ÜN DÜŞÜNCELERİNİ YANSITMIYOR

Enes KARABIÇAK: Cumhuriyet Halk Partisi artık Atatürk'ün kurduğu bir parti değil. Artık Atatürk'ün düşüncelerini ideallerini yansıtan bir parti değil. 

BORA KARA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.