KASTAMONU (AA) - Hac vazifesini yerine getirirken Mina'daki izdiham nedeniyle haber alınamayan İsmail Muzır'ın ailesi, umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Kastamonu'da yaşayan İsmail Muzır'ın gelini Fatma Muzır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayınpederinin çok iyi bir insan olduğunu, Mina'da yaşanan bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Kayınpederinin, kayınvalidesiyle hacca gittiğini anlatan Muzır, şöyle konuştu:

"Kayınpederim,  kayınvalideme, 'Sen gitme, seni bu sene ben gezdiremem' dedi. Kayınvalidem de öyle deyince gönül koydu. Öyle olunca, beraber gittiler. Kayınpederim emekliydi, köyde hayvan besliyordu. Salı akşamı eşimle telefonda görüşmüş, 'Oğlum köye gidiyor musun' diye sormuş. Eşime, 'Oğlum, annen benden çok iyi' demiş."

Bir an önce gelecek iyi bir haber beklediklerini ifade eden Muzır, "İnşallah, evine köyüne döner. Çoluğuna çocuğuna kavuşur. İstanbul'daki görümcem kayınpederimi aramış ama konuşamamışlar. Bize 'Abi, babamın telefonu çalışıyor' dedi. Dün de çalmış yine" şeklinde konuştu.

Muzır, kayınvalidesi Fadime ile telefonda görüştüklerini, kendisinin herhangi bir sağlık sorununun olmadığını ifade etti.