BARTIN/BOLU (AA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türkmen köylerine yönelik kara harekatına ilişkin, "Esed, Rusya ve Hizbullah güçleri, saldırılarla Türkiye sınırı ve Akdeniz sahiline kadar olan alanı kontrol altına almak istiyor" dedi.

Yavuzaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen Dağı bölgesinde Suriye Türkmenlerine yönelik saldırıların bir süredir devam ettiğini söyledi.

Rusya'nın havadan ve denizden Beşşar Esed güçlerine ateş desteği vermesiyle Türkmenlerin katliamla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Yavuzaslan, saldırılardaki amacın bölgedeki Türkmen varlığının ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı.

Yavuzaslan, Antalya'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'nde Türkiye ve ABD arasında alınan bazı kararların başta Rusya olmak üzere Esed rejimini rahatsız ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Esed, Rusya ve Hizbullah güçleri, bu saldırılarla Türkiye sınırı ve Akdeniz sahiline kadar olan alanı kontrol altına almak istiyor. PYD tarafından sahile kadar bir koridor açılmak isteniyor. Bunun önünde tek engel Türkmenlerdir. Türkmenler, Rusya, Esed, DAEŞ ve Hizbullah ateşi altında kıstırılmış durumdadır. Bölgede savunmasız binlerce sivil var. Tek umutları bir an önce Türkiye sınırına ulaşmak. Eğer saldırılar durmazsa sivil kaybı yaşanmaya devam edecektir."

- Bolu

Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak da dünya kamuoyunun özellikle Müslüman ve Türk coğrafyalarındaki zulümlere seyirci kaldığını ifade etti.

Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı zulüme karşı da ilgisizliğin sürdüğüne işaret eden Koçak, "Bir yandan Esed güçleri, bir yandan Rus hava saldırısı, diğer yandan da İran destekli milislerin saldırılarıyla ateş üçgeninde kalan soydaşlarımız, dindaşlarımız maalesef çok zor durumdalar. Bugün dünya Türkmenlerin de yardıma koşmalıdır" diye konuştu.