Uşak Belediyesi kentin ihtiyaçlarını karşılayacak bir hayvan pazarı için çalışmalarına başladı.
11 bin metrekarelik yeni alan OEDAŞ Hizmet Binası yakınında ve Temel İnşaat Malzemecileri Sitesi yanında yer alacak. Hafriyat çalışmaları ile projeye başlangıç verilirken çalışmaların kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak, hayvan pazarı konusunda yapacağımız modern tesis ile hayvan satış noktası sıkıntısından kurtulacak” dedi. Kentte mevcut hayvan pazarlarının ihtiyacı karşılamadığını aktaran Cahan, bu nedenle yeni bir hayvan pazarı için çalışmaların hızlandığını dile getirdi. Seçim döneminde vatandaşlara bu konuda söz verdiklerini ve vaatlerini gerçekleştirecek olmalarının heyecanını yaşadıklarını anlatan Cahan, “İlimizde ortak aklın kent ile birlikte yürütülmesi için seçim öncesinde başlayan çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız ile şahsen yaptığımız görüşmelerde kentimizin hayvan pazarı konusunda beklentileri olduğunu gördük. Beklentilerin karşılanabilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmalarına başladı” dedi.
Alanın büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satılması konusunda bütün şartları taşıyacağına dikkat çeken Cahan, konu ile ilgili bir daha sorun yaşanmayacağını, yeni hayvan pazarının uzun yıllar ihtiyaca cevap verebileceğini iletti.
OLUMLU ÖRNEKLERİ İNCELEDİK
Çalışmalara başlamadan önce örnek kentleri de incelediklerini ifade eden Cahan şunları kaydetti: “Uşak’ta yapacağımız her projede en iyisine ulaşmak istiyoruz. Bu nedenle olumlu örnekleri giderek yerlerinde inceledik. Sonuç olarak gördüğümüz modelleri değerlendirerek en iyisine ulaşacağımıza inanıyoruz. İdari binasından vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına kadar her türlü detayı düşünülen yeni hayvan pazarımız bu konudaki ihtiyacı en güzel şekilde karşılayacak”.
SIKINTILARIN ÜZERİNE GİDİYORUZ
Uşak’ta gördükleri sıkıntıları sona erdirdiklerini ve çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Cahan, “İlimizde her anlamı ile değişimi yaşatmak için göreve geldik. Plan ve projelerimiz hayata geçirdikçe kentimiz de her anlamda hak ettiği düzeye gelecek. Yeni hayvan pazarını da en kısa sürede hayata geçirerek bir sorunu daha çözmüş olacağız. Uşak’ın güzelleşmesi için çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.