Muğla’nın Marmaris ilçesinde derelerin taşması sonucu bölgede maddi hasar oluştu. Metrekareye 120 kilogram yağışın düştüğü Marmaris Hisarönü mahallesinde taşkın nedeniyle evlerine ulaşamayan vatandaşları Muğla Büyükşehir Belediyesi Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) çalışanları sırtında taşıyarak evlerine ulaştırdı.
Vatandaşlar evlerine gitmek için tek geçiş yolu olarak kullandıkları büzlerin hasar görmesi sonucu mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar MUSKİ ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri Su ve Kanal Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu’nun kontrolünde mahsur kalan vatandaşları sırtında taşıyarak evlerine ulaşmasını sağladı.
6 SAATLİK ÇALIŞMAYLA KÖPRÜ KURULDU
Vatandaşları evlerine ulaştıran MUSKİ ekipleri, hasar gören büzleri yenilemek üzere çalışma başlattı. Bölgede yaklaşık 6 saatlik bir çalışma yürüten ekipler, hasar gören yuvarlak büzlerin yerine kare büz koyarak köprü kurdu.
“TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YER”
Limanbaşı mevkiinde yaz aylarında sörf yapıldığını söyleyen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bölgenin turizm açısından önemli bir yer olduğunu vurguladı. Marmaris’te yaşanan şiddetli yağış nedeniyle bazı noktalarda hasarların olduğunu dikkat çeken Ülgen, “Limanbaşı mevkiinde daha önceki muhtarlık tarafından yuvarlak büz atılarak köprü oluşturulmuş ancak yağış nedeniyle bu büzler hasar gördü. Bölgede hem yaşlı hem de çocukların olmasından dolayı oradaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgeye yaz aylarında günü birlik tatilcilerde geliyor. Bu yüzden daha sağlıklı bir köprü oluşturmak amacıyla kare büzlerle köprü oluşturduk” dedi.
“EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
4. Bölge Şube Müdürlüğü ekiplerinin özverili olarak çalıştığını ve ihbarları hızlı bir şekilde yerinde incelediğini belirten Ülgen, “Ekiplerimiz bölgede 6 saatlik bir çalışmanın ardından vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdi. Yağış nedeniyle bölgede yaşanan su kesintisi de aynı sürede tamamlandı. Ekibimizin bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.