Boğaziçi Koruma ve Güzelleştirme Derneği, mahalle sınırları içerisindeki sokak hayvanlarının korunması, yazlıkçıların bırakıp gittikleri hayvanların bakımının yapılması adına örnek bir çalışmayı hayata geçirdi.

Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde gönüllülerin desteği ve birliği ile sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya imza atıldı. Sokak hayvanlarının bakımı için mahalle ve site sakinleriyle yaptıkları görüşmelerle bir bütçe oluşturmayı başaran Boğaziçi Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Milas Belediyesi Hayvan Barınağı’nın da desteğiyle mahalledeki yaklaşık 200 sokak hayvanını bakımı ve sağlıklarının kontrol altında tutulmasını sağlayacaklar.

Adabükü’nde bir kafede bir araya gelen dernek üyeleri ve gönüllüler, düzenledikleri basın toplantısıyla çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Prof. Dr. Namık Açıkgöz , sitelerde yaşayan İngiliz vatandaşlarının da desteklediği çalışma hakkında bilgi veren Boğaziçi Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Selçuk Yörük, sokak hayvanları yararına katkı sunan herkese teşekkür ederek, “Derneğimizin öncülüğünde ve mahalle ile site sakinlerimizin desteğiyle sokak hayvanlarının yararına yönelik kullanılmak üzere bir bütçe oluşturduk. Bu bütçeyi kullanarak mahallemizdeki hayvanların sağlığını ve bakımını yapacağız. Hayvanların sağlığı noktasında Milas Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileri de destek verecekler. Umarım bu çalışma sayesinde buralardaki sokak hayvanlarının yaşadıkları trajedinin bir nebze de olsa dindirilmesine katkı sunmuş olacağız. Belki de diğer turistik bölgelerde de benzer çalışmalara ilham oluruz.” diye konuştu.

Hayvan sevgisinin bir kültür olduğunu belirten Prof. Dr. Namık Açıkgöz, hayvanlara yardımcı olmanın büyük bir erdem olduğunu söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha önce de pek çok dizide rol alan şimdi ise yeni yayına giren bir dizide elçi rolündeki oyuncu Şehriyar Açıkgöz, yaptığı görüşmeler neticesinde dizi oyuncuları ve tüm ekibi olarak da hayvanlar yararına olan çalışmalara destek vermek istediklerini belirterek, “Doğa bir zincir Bizler bu doğanın, ekosistemin nasıl bir parçasıysak en miniğinden en büyüğüne hayvanlar da öyle Hayvanlar insanların dostlarıdır. Bu nedenle maddi manevi hayvanlara her zaman destek olacağız.” dedi.

Sokak hayvanları yararına kısa sürede hayata geçirilecek olan çalışmanın, yönteminin değerlendirildiği toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.