Samsun Haber - Yılın her dönemi bir başka güzel olan Ayvacık, sonbaharın renklerine teslim olduğu şu günlerde bir kez daha görenleri büyülüyor.

İlçenin büyüleyen doğası yemyeşil olan rengini sarıya dönüştürürken tabiat tutkunları ve fotoğraf sanatçıları için benzersiz görüntüler sunuyor. Samsun'un gizli cenneti, bu görüntüsüyle turizmde yükselen bir değer olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Bakir doğası ve misafirperver halkıyla her turistin seveceği doğal bir turizm alanı ile Ayvacık, Trekking, offroad, bisiklet, yürüyüş, balık tutma gibi aktiviteler için oldukça müsait.

İlçeye günübirlik gezilerde baraj gölü çevresindeki balık ve et lokantaları tercih edilebilir. Bu lokantalar sıhhi ve emin bir aile ortamı sunar.

SAKLI CENNET AYVACIK
Ayvacık; Yorgunluk ve stresinizi atmak için, baktığınızda aktıkça insana huzur veren yeşil ırmağı, sesiyle doğal konserler sunan şelaleleri ile dinlenebileceğiniz yeşilin her tonunu barındıran cennetten bir köşe sunan aşık olabileceğiniz saklı bir cennettir. İlçemizde herhangi bir yerde durup bir süre yürüdüğünüzde aslında el değmemiş bir doğaya ne kadar yakın olduğunuzun farkına varabilirsiniz. Birde bakmışsınız ki sadece televizyon belgesellerinde görebileceğinizi sandığınız bir atmosferin tam içindesiniz. İlçemizin turizm açısından tarihi ve doğal yapısıyla zengin bir potansiyele sahip olduğunu bu kısa gözlemden sonra kolayca anlayabilirsiniz. Zümrüt gibi yeşilin hakim olduğu ilçemiz, bakir doğası ve misafirperver halkıyla kişinin kendini deşarj edeceği, bozulmaya yüz tutmuş doğal güzellikler içinde orijinal yapısıyla ender güzellikleri saklayan ve her mevsim farklı güzel görüntüleri insana sunan bir esrara sahiptir.